ŠTO se tiče Javora, neka naredna godina bude kao 2012. i biće prezadovoljni! Mimo svih očekivanja i prognoza, jesenja polusezona je završena osvajanjem vrlo dobrog šestog mesta, uz nikad atraktivniji fudbal tima iz Ivanjice.

Izboren je istorijski proboj u polufinale Kupa Srbije, a sve je to zašećereno senzacionalnim transferom Nikole Jakimovskog u japansku Nagoju!

Suma koju je Javor inkasirao prodajom makedonskog internacionalca ravna je sedmici na lotou, priznaju u klubu iz Ivanjice.

- Napravili smo ozbiljan transfer za mali klub kakav je Javor, mada kad vidim kako igrače prodaju i veći od nas u ovoj zemlji, rekao bih čak da smo zaradili ozbiljan novac za srpske okvire - prezadovoljan je generalni menadžer Javora Nikola Lišanin.

Još jednom se potvrdilo da su mečevi sa beogradskim velikanima najjača pozornica za igrače u Superligi.

IMAMO ŠANSU U KUPU POLUFINALE Kupa donosi duel starih znanaca. Javor ili Jagodina, jedan tim će imati istorijsku šansu da se domogne trofeja u najmasovnijem takmičenju.
- Imamo i sada ozbiljnu ekipu, koja može da se nosi sa Jagodinom, a planiramo i da se pojačamo do proleća. Pogotovo smo optimisti što veoma dobro poznajemo rivalski tim, jer čak petorica bivših igrača Javora sada nose njihov dres - smatra Lišanin.

- Naša legenda Piksi je gledao dva puta mečeve Javora sa Zvezdom i na oba je Jakimovski igrao fenomenalno. To mu je bila najbolja preporuka za transfer. Ukazala nam se prilika, pošto se u Nagoji otvorilo mesto za stranca i sve se brzo završilo. Moram da priznam da je ceo grad prezadovoljan ovim transferom, jer dobijenim novcem vraćamo dugove, plaćamo kirije, struju... Kažu u Ivanjici da smo „ušli u pare“. Odavno nismo bili u boljoj poziciji, svi smo mnogo zadovoljni - kroz malo šale ipak lepu zbilju prenosi Lišanin.

Stabilna finansijska konstrukcija za proleće otvara mogućnosti Javoru i da nastavak takmičenja dočeka u mnogo jačem sastavu od sadašnjeg.

- Dovešćemo nekoliko mladih reprezentativaca iz Crne Gore, Makedonije, BiH. Nešto smo već dogovorili, ali da ne pričamo o tome dok ne potpišemo. Stigao nam je Filip Kostić koji je igrao u Honvedu, a planiramo angažovanje i dvojice-trojice iskusnijih igrača.

A, prva zvezda tima ove jeseni, Eliomar Silva, vrlo verovatno će ostati u Ivanjici i na proleće.

- On je kod nas nekoliko godina, ali je sada „nadošao“, ozbiljan je igrač i očekujemo i od njegovog transfera dobru zaradu. Nisu sa nama kontaktirali ni Partizan, ni Zvezda, a mi sada ne moramo da prodamo Eliomara po svaku cenu - podvlači generalni menadžer Javora Nikola Lišanin.

IGRAČI NAM VERUJU
NEMA Javor mnogo novca, ali ga fudbaleri ne zaobilaze.

- Nemamo mnogo novca, ne potpisujemo velike ugovore kao mnogi naši klubovi, ali zato nikom ništa ne dugujemo i svaki igrač kod nas dobije svaki dinar. Zato nam fudbaleri veruju i dolaze u Ivanjicu - otkriva Lišanin.