Od specijalnog izveštača
KAZANJA

DA srpski klubovi i nacionalni tim imaju podršku manje ili veće grupe ljudi na svakom delu planete odavno nije informacija iz kategorije neuobičajenih. Ipak, kada zbog našeg tima, u ovom slučaju Partizana, navijači stranih klubova pređu više od 1.000 kilometara kako bi iskazali podršku, onda je divljenje nešto što je teško sakriti prema tim fanaticima.


I pre dolaska ekspedicije srpskog šampiona bilo je jasno da će crno-beli na Centralnom stadionu u Kazanju imati podršku navijača, ali ne i da će Srbi na tom delu objekta da budu u manjini.

Bratski odnosi dve navijačke grupacije naterali su na put od čak 850 kilometara (u jednom pravcu) pristalice moskovskog CSKA. Njih 50-ak su nešto posle podneva okupirali uži centar Kazanja i sa oduševljenjem prihvatili razmenu znamenja sa prijateljima kluba ispred hotela „Šaljapin“. Tom prilikom su pokazali i zavidno poznavanje navijačkog repertoara srpskog šampiona zapevavši „Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari...“.

Nešto kasnije podršku Partizanu dali su i u restoranu, gde su crno-beli organizovali rođendanski ručak za prijatelje kluba, sponzore i predstavnike medija, da bi se na kraju oko 17 časova (po lokalnom vremenu) sastali sa pristalicama beogradskog kluba.

Posebno zanimljiva priča odnosi se na momka koji se sam zaputio u Kazanj iz 515 kilometara udaljenog Saratova. Navijač ruskog drugoligaša Sokola je posle dogovora sa pristalicama Partizana preko interneta odlučio da podrži „slovensku braću“. Ipak i pored dogovora sa još 20 poznanika iz Saratova po dolasku voza u Kazanj je ostao potpuno sam, primetno alkoholisan i jako „tanko“ obučen. Oslonio se na pomoć novinara iz Srbije da stigne u centar, gde se izgubio u masi. Par trenutaka pre toga je svoju posvećenost srpskoj braći potvrdio na identičan način kao i navijači CSKA.

- Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari...

ROĐENDANSKA TORTA
NEKOLIKO sati pre utakmice Partizan je u restoranu u centru Kazanja priredio svečani ručak za prijatelje kluba, sponzore i predstavnike medija.
Na kraju kako i dolikuje slavljeniku, povodom 67. rođendana sportskog društva presečena je i torta, kojom se zasladilo i desetak prisutnih pristalica CSKA.

ULAZNICE OD 10 DO 30 DOLARA
CENE ulaznica za duel Rubina i Partizana ne razlikuju se mnogo od onih koje su u Humskoj aktuelne za duele Lige Evrope. Raspon ide od 300 do 1.000 rublji ili prevedeno u dinare od 900 do 3000 dinara.
Zanimljivo je da tokom prepodneva na dan utakmice nije bilo ni najmanjeg interesovanja na blagajnama Centralnog stadiona.