DOK Crvena zvezda i Partizan traže štopera po belom svetu, i to za velike novce, Miloš Tintor im je tu ispred nosa.

Gorostasni, 201 santimetar visoki komandant odbrane kragujevačkog Radničkog, iz nedelje u nedelju već dve sezone dokazuje da je jedan od najboljih defanzivaca Jelen Superlige. I ne samo što je siguran i često neprelazan u odbrani “belih orlova” već redovno trese protivničke mreže i sa dva gola je najzaslužniji za dva osvojena boda u prva tri kola.

- Bitno je samo da se dobro izvede prekid, a onda uglavnom ja smestim loptu u mreži. Znate, moram da odmenim našeg golgetera Spaleta, jer dok je ovakva vrućina, on kao stariji čovek ne sme da se umara. Proradiće od u septembru, kad zahladi - već na početku priče otkrio je Tintor i jedan deo svoje ličnosti.

Samo je čitao u novinama o interesovanju Zvezde i Partizana da angažuju štopera...

- Oni traže nekog drugog Ivanova u Bugarskoj. Pa neka traže, njihovo pravo, njihov izbor. Ima dobrih štopera i kod nas, ima i onih koji to nisu. Nije moje da komentarišem “ko jeste, a ko nije”, neka to rade treneri.

LETEĆA TVRĐAVA NA prste jedne ruke se tokom sezone prebroje vazdušni diueli koje Tintor nije dobio, ali stoji i podatak da je na 58 ligaških mečeva postigao 10 golova za Radnički.
- Bio sam efikasan i na pripremama, postigao sam tri gola i nekako najavio da ću ove sezone ponoviti onu iz Prve lige kad sam postigao sedam golova. Svaki dobro izveden prekid je pola gola - tvrdi “leteća tvrđava” iz Knina.

Na “Marakani” su više puta gledali Miloša, potvrdio nam je to i čovek koji je otkrio jedinog dvometraša u Superligi Žarko Pavlović. Zamerke su bile da je “nešto sporiji i nesiguran sa loptom”, a činjenice su drugačije jer su crveno-beli prošle sezone titulu izgubili uglavnom zbog dva remija sa Radničkim. O brzini fudbalera od 201 santimetra uvek može da se komentariše, ali o sigurnosti u igri ne.

- Bar se ja trudim da igram jednostavno, školski, da ne rizikujem. Ja i kad mogu da driblam, dodajem, neću da izigravam nekog Bekenbauera. Bolje mi je da šutnem loptu u aut, nego da greškom ugrozim ekipu. Štoper mora da igra prosto, kao, recimo, Ilija Najdoski - uverava Miloš.

Neće ga “večiti”, ali ga žele stranci, jedan ukrajinski klub je želeo da ga angažuje.

LAJKOVAČKOM PRUGOM KRAGUJEVČANI su po Miloša došli “lajkovačkom prugom”.
- Po dolasku iz Knina sam do kadeta igrao u OFK Beogradu, pa BSK iz Borče, da bi me put preko Valjeva i Lajkovca odveo u Kragujevac. Iako sam imao ponude nekih prvoligaša i pre Radničkog, ali tek sam na “Čika Dači” dobio priliku da se iskažem. Svidela mi se ta priča i nisam pogrešio u izboru - tvrdi visoki defanzivac.

- Nisam ni razmišljao na temu odlaska jer su mi sve misli vezane isključivo za Radnički. Ne zanima me trenutno nijedan drugi klub. U Kragujevcu sam tri sezone i imam veliku želju da klubu i navijačima podarimo igranje u Evropi. Prošle sezone smo stali na kraju, ove ćemo sve ispraviti - obećava jedini strelac Radničkog u ovoj sezoni.

Za Kninjane važi da su vatreni navijači Zvezde, ali Miloš kaže da on nikad to nije bio.

- Gledao sam mnoge Zvezdine utakmice, ali samo zato što volim fudbal - objašnjava Tintor.

JURILI GA GODINU DANA
EKSDIREKTOR Radničkog Žarko Pavlović, sada jedan od rukovodećih članova Smedereva, jedan je od zaslužnih za uspon u Tintorovoj karijeri.

- Jurio sam ga godinu dana, čak sam morao u Knin da idem po njega - priseća se Pavlović. - Doveo sam ga iz Lajkovca i kad ga niko nije znao, govorio sam da Radnički ima štopera za Zvezdu i Partizan. Miloš je jedan specifičan momak u našem fudbalu, jer je veoma iskren, skroman i pošten. Te vrednosti su kod nas gotovo iščezle...

LIČNA KARTA
Rođen: 21. avgust 1986. u Kninu
Visina: 201 cm
Težina: 92 kg
Pozicija: štoper
Karijera: OFK Beograd (1995-2000), BSK Borča (2000-05), PKB (2005-06), Budućnost V. (2006-09), Železničar Lajkovac (2009-10), Radnički 1923 (2010-?)