MANČESTER siti je zahvaljujući brojčanoj prednosti i odličnoj igri u drugom poluvremenu savladao Čelsi 3:2 (0:1) u Superkupu Engleske i osvojio trofej „Komjuniti šilds“. Prvi pehar u sezoni podigao je Aleksandar Kolarov, koji je bio i ključni igrač u pobedi jer je zbog neopreznog starta nad njim crveni karton u 42. minutu zaradio Branislav Ivanović!


Čelsi je od 40. minuta imao prednost posle lepog gola Fernanda Toresa, a onda je kapiten „orlova“ neoprezno uklizao na svog zamenika koji je podigao loptu i bio pokošen kao mačem. Za sudiju Kevina Frenda nije bilo dileme.


To je bio ključni momenat jer je Mančester siti, koji je i u prvom delu bio dominantniji tim, za šest minuta u nastavku preokrenuo rezultat. Jaja Ture je u 53. minutu sa 18 metara pogodio sam ćošak, da bi Karlos Tevez (59) odličnim udarcem doneo prednost šampionu. Samir Nasri je na pas Kolarova već u 65. minutu stavio tačku na konačnog pobednika. Gol Bertranda u 80. minutu doneo je nadu Čelsiju da može da se vrati u meč, ali je označio samo utešni poraz.