Jedan od najboljih argentinskih fudbalera Huan Sebastijan Veron u nedelju je završio 18 godina dugu profesionalnu igračku karijeru.

Poslednji zvanični meč Veron je odigrao u dresu kluba u kojem je i počeo da živi od fudbala Estudijantes, koji je u poslednjem kolu argentinskog šampionata igrao 2:2 sa Union Santa Feom.

Ipak, sve sa ovog meča brzo će pasti u zaborav, ali ono što će ostati upamćeno i upisano jeste to što je 40 hiljada navijača Uniona minut pre kraja meča ustalo i aplauzom pozdravilo fudbalera koji je najveće uspehe ostvario sa rimskim Laciom.

Veron (37) karijeru je počeo 1994. godine u Estudijantesu, a sa rimskim klubom je 2000. godine osvojio šampionsku titulu, nacionalni Kup i Superkup, dok se godinu dana ranije radovao trofeju u UEFA Superkupu.

- Sve ima svoj početak i kraj... To je život – kratko je prokomentirao Argentinac posle svog posljednjeg izlaska sa terena kao profesionalni fudbaler.

Nekadašnji argentinski reprezentativac (73 utakmice, devet golova) u karijeri je nastupao i za Boku Juniors, Sampdoriu, Parmu, Mančester junajted, Čelsi, Inter.