ŠEST meseci fudbalske bajke Filipa Mladenovića. Toliko mu je dobro krenulo da mu se maltene ni ne ide na odmor. Levi bek Crvene zvezde, koji je zimus stigao na ”Marakanu” iz čačanskog Borca, debitovao je za reprezentaciju protiv Francuske u Remsu. Krunisao je sjajnu polusezonu u gradu u kojem su se krunisali brojni francuski kraljevi... Priznaje Filip da sanja na javi.


- Za vrlo kratko vreme desilo mi se mnogo lepih stvari. Prvo sam promenio klub, došao sam u veliku Crvenu zvezdu, debitovao sam za mladu reprezentaciju, dobio tri večita derbija, osvojio Kup Srbije i na kraju upisao prvi nastup za ”A” selekciju. Prelep period u mom životu. Predivan osećaj, iako smo izgubili od Francuske. Možda još nisam svestan da sam debitovao i protiv koga sam igrao - oduševljeno priča Filip Mladenović.

Većina njegovih drugova je na godišnjem odmoru, neki se možda kupaju na nekom dalekom moru, dok se on i dalje kupa u znoju čela svog dok trenira sa ”orlovima”.

- Ne žalim za odmorom, za ovo se živi!

Doduše, nije sa njim ni malo saigrača iz Zvezde. Mladenović, Mijailović, Maksimović, Lazović i Tošić, petorica musketara iz crveno-belog dresa su dobila poziv za ”A” tim.

- Mnogo je lakše svoj petorici što nas ima toliko iz Zvezde, jer se dobro poznajemo, lakša je adaptacija. Mada, svi smo sjajno prihvaćeni od starijih kolega, nije bilo nikakvih problema. Uostalom, mnogo je ovih momaka nosilo ranije crveno-beli dres.

Ukoliko ponovo dobije priliku da zaigra, Mladenović će znati šta mu je činiti protiv Švedske, pošto mu je selektor Mihajlović ukazao na neke greške iz meča sa ”trikolorima”.

- Gledali smo snimak, selektor nam je objašnjavao gde smo grešili, ali bez zamerki, čisto da nam pokaže, jer on najbolje razume da je mnogima od nas ovo sve novo. Bilo je situacija u kojima sam mogao bolje da reagujem, jednom je trebalo da šutiram na gol iz dobre pozicije, nije trebalo da komplikujem - priznaje Mladenović.

Na Šveđane ”orlovi” nisu mnogo trošili vremena. Upoznali su se sa osnovama njihove igre, ali bez posebnog udubljivanja, jer će i u utorak akcenat biti na tome kako će naša reprezentacija da odigra, da sprovede u delo ono što selektor Mihajlović zatraži od njih.

MORA SE U NAPAD
DOK u Crvenoj zvezdi igra levog beka i prvi mu je zadatak da obezbeđuje prilaz svom golu, Filip Mladenović je na debitantskom meču za reprezentaciju igrao kao levi vezni i morao je jednako da učestvuje u napadu i odbrani.
- Dosta su drugačiji zahtevi. U Borcu i Zvezdi sam igrao sa četiri igrača u poslednjoj liniji i tada sam znao kada treba da se ubacim iz drugog plana, da osetim trenutak, vidim prostor. Na ovom mestu sada mi je neobično što moram da budem neuporedivo ofanzivniji, nemam izbora, moram da idem napred - smeje se Mladenović.