U VOJVODINI su odlučili da pred zimski prelazni rok „skrate“ spisak fudbalera u profesionalnom pogonu i otvore prostor za pojačanja koja su im, kako ističnu, potrebna na pojedinim pozicijama u timu.


Angažman u nekom drugom klubu mogu da potraže Goran Smiljanić, Naemeka Ađuru i Antvi Jao, koji je već otišao na pregovore u Vijetnam. Na dvojnu registraciju, po svemu sudeći, biće usmereni štoperi, Vladimir Kovačević i Abraham Frimpong iz Gane.

- Od igrača koji su imali manju minutažu Nemanja Bilbija zavređuje pažnju, jer je reč o mladom reprezentativcu BiH i svakako da ćemo o njemu voditi računa. Suština je da sačuvamo kostur tima koji čine Trajković, Mojsov, Medojević, Merebašvili, Stevanović i Oumaru, i svakako još nekoliko fudbalera, jer, ja se lako ne odričem igrača - kaže Dejan Vukićević, trener Novosađana.

S druge strane Vojvodina je u skladu sa klupskom politikom da igrački kadar profesionalnog pogona popunjava iz sopstvenih redova prebacila trojicu najtalentovanijih omladinaca među prvotimce. Trogodišnje profesionalne ugovore sa Vojvodinom su potpisali desni bek Stefan Nikolić (18) i napadači Georgije Ilić (17) i Mijat Gaćinović (17).

- Nije to kraj. Početkom iduće godine još nekoliko talentovanih omladinaca trebalo bi da stavi parafe na ugovore. Kada je reč o odlascima i dolascima, ali isključivo igrača koji će predstavljati pojačanja, „promet“ očekujemo posle novogodišnjih i božićnih praznika - potvrđuje sportski direktor „lala“ Miodrag Pantelić.

NOVI STIPENDISTI
STIPENDIJSKE ugovore, takođe na tri godine, potpisali su vezisti Lazar Zličić (15), Milan Makarić (16), Nemanja Sekulić (17), štoper Aleksandar Glumčević (17), golman Emil Rockov (16) i napadač Elmir Asani (16). Ugovor o stipendiranju na četiri godine potpisao je ofanzivni vezista Mirko Ivanić (18).