Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas profesionalne ugovore sa trojicom omladinaca Jovanom Krnetom, Ognjenom Ožegovićem i Petrom Đuričkovićem.

- Ovo rukovodstvo ima jasno opredeljenje da pruži priliku Zvezdinoj deci. Očekuju ih obaveze i izazovi, a samim potpisivanjem ugovora nisu ništa napravili. Moraće da se izbore za šansu, a želim im da budu naslednici nekih uspešnih generacija - rekao je predsednik crveno-belih Vladan Lukić na konferenciji za novinare na Marakani.


Štoper Krneta i "vezni" igrač Đuričković potpisali su ugovore na četiri, a napadač Ožegović na tri godine, uz opciju produžetka za još jednu sezonu.

- Đuričković ima šmek i može da bude pravo osveženje. Krneta je jako koristan igrač, shvata da je njegova uloga u timu važna i da nema mesta improvizacijama. Ožegovića karakteriše drskost i bezobrazluk u igri, odmah će se boriti za prvi tim - naveo je Lukić.

Prvi čovek crveno-belih dodao je da je zadovoljan radom omladinske škole kluba u poslednje dve godine i da njen cilj mora da bude stvaranje igrača, a ne rezultati.