SINOĆ se videlo, ne samo na terenu, da Crvena zvezda puca po svim šavovima. Posle 141. derbija jasno je da je došlo do raspada sistema i u svlačionici, što je za "Novosti" potvrdio Kristijan Borha. Kolumbijac, koji se čak na terenu, za vreme meča pokoškao sa saigračem Nikolom Petkovićem, posle utakmice je otvorio dušu i bez dlake na jeziku pričao o sabotiranju stranaca od strane ostalih igrača!

- "El klasiko" je posebna utakmica. Svi smo bili nervozni - staloženo je Borha počeo ispovest, ali mu je fitilj bio prekratak.

Na pitanje o sukobu s Petkovićem tokom meča, Kolumbijac je eksplodirao i počeo da govori o mnogo ozbiljnijim problemima.

- Izgleda da pojedini igrači nama strancima namerno otežavaju igru na terenu i sabotiraju nas. To je jedna grupa kojoj se očigledno ne sviđaju inostrani fudbaleri i imaju nešto protiv nas. Oni nas teraju da se osećamo loše, naročito Vilota. Kad god se gubi, uvek smo mi krivi. Zbog toga je tako loša atmosfera u timu i zato gubimo.

Vruće glave, jedan od najboljih Zvezdinih stranaca najavio je čak i odlazak iz kluba.

- Razmišljam o odlasku iz Zvezde, jer me nikad u karijeri saigrači nisu tretirali loše kao ovde. Prvi put mi se u životu dešava da igram u klubu gde me sabotiraju domaći igrači. A, meni je posebno teško, jer sam daleko od domovine i porodice. Neću da ostanem ovde i da radim s nekim igračima koji misle da su bolji od nas stranaca. Mi smo došli da im pomognemo, ne da im naudimo - zaključio je Kristijan Borha.

SVI OKRIVILI EVANDRA
OSIM stranaca i trenera Prosinečkog, retko ko je posle meča uputio koju reč utehe Evandru.

- Svakome je moglo da se desi da promaši penal, ljudski je grešiti. Trebalo je da mu damo podršku, ali svi su ćutali ili su prebacivali krivicu na njega... Kao što sam već rekao, domaći igrači se drže zajedno i okrivljuju nas za sve - istakao je Borha.