SRPSKE „orlove“ će u Južnoj Americi predvoditi - Nikola Žigić. Prvi špic reprezentacije uveravao je da ekipa neće izgledati isto bez dojučerašnjih kapitena Dejana Stankovića i Nemanje Vidića, ali da će se svojski potruditi da ovaj prilično renovirani tim prikaže dobre partije protiv Meksika i Hondurasa.


- Čast i veliko zadovoljstvo mi pričinjava što sam dobio priliku da nosim kapitensku traku. Zna se šta su za ovaj tim značili u prošlosti Stanković i Vidić. I kao igrači i kao ljudi, ali oni su doneli odluku i mi je moramo poštovati, krenuti dalje. Ko je poneo traku posle njih možda je najmanje bitno u ovom trenutku. Imamo dve jako zahtevne utakmice pred nama gde moramo da damo maksimum, da odigramo kao za bodove, kako bismo zabeležili pozitivan rezultat - uverava napadač Birmingema.


Ne strahuje reprezentativac sa najviše mečeva u ovom sazivu da će neuigranost i veliki broj novajlija i debitanata predstavljati preveliki problem.


- Igraćemo utakmicu tek sa nekoliko zajedničkih treninga, ali igrači koji su ovde zaslužuju nacionalni dres i ne sumnjam da će dati sto odsto za uspeh državnog tima. Bitno je da budemo složni, da uložimo maksimum i onda će već rezultat doći.


Meksiko je izuzetna ekipa, pogotovo na svom terenu.


- Dosta dobro ih poznajem, većina njihovih asova igra u jakim klubovima Španije i Engleske i moraćemo dobro da se pripremimo. Pogledaćemo još neke mečeve koje su odigrali, bolje ćemo ih upoznati. Uvek sam optimist, to sam i sada - zaključio je Žigić.

DRUGI IGRAJU BARAŽ, A MI U MEKSIKU...

ŽIGIĆ nije igrao u Sloveniji zbog parnih kartona i ne krije da ga boli kad vidi da Srbije nema u baražu, već igra prijateljske mečeve.

- Naravno da nisam ni ja još zaboravio na sve to, ali trebalo bi neke događaje ostaviti za sobom i početi iz početka. Život ide dalje, moramo i mi - kaže Žigić.