ZA poraz u Slovačkoj i neuspeh u kvalifikacijama isključivi krivac sam ja i zato je moralan čin da podnesem neopozivu ostavku - decidiran je bio selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković.
- Došao sam na mesto selektora da ostvarim plasman na Evropsko prvenstvo, ništa nisam uradio i svakoj priči je tu kraj. Logično je da podnesem ostavku, jer sam za rezultate samo ja odgovoran, a ne igrači. Žao mi je što nisam uspeo da nastavim niz učešća na završnicama EP, ali takav je život - istakao je Dujković.

Jasno je da krivicu u porazu, kao i zasluge u pobedama ne pripadaju pojedincu, već da postoji kolektivna odgovornost. Duja očigledno ne želi da se krije iza neuspeha iako bi analize i određena dešavanja skinula sa njega bar deo krivice.
- Svaki neuspeh se plaća, i tu stavljam tačku. Analize su potrebne samo kao određeni parametar za budućnost, a kad već govorimo o njoj ja neću voditi selekciju u preostala dva susreta protiv Hrvatske i Kipra. Samim ispadanjem završio sam misiju, verujem da bi bilo logično da moj naslednik vodi ta dva meča i tako stekne bolji uvid u igrački potencijal koji ima - predlaže Dujković.

A, potencijala ima, samo što je nesreća bila da u ovom času Dujković ima mali broj igrača u top-formi, a veći van takmičarskog ritma i onih bez kluba. Dujković će ovih dananeopozivu ostavku predati i čelnicima FS Srbije. Odbor za Hitna pitanja će u svakom slučaju ovim dana imati pune ruke posla.

KO NA KLUPU PROTIV HRVATA?

Ko će voditi mladu selekciju u mečevima protiv Hrvatske i Kipra 3. i 7. septembra, još jedno je goruće pitanje za FS Srbije. Ukoliko se ne pronađe novi selektor za tri nedelje, možda će se šansa u tim utakmicama ukazati Dujkovićevom prvom pomoćniku Srđanu Vasiljeviću, treneru BSK iz Borče, ili će unapređen za stepenicu više biti Tomislav Sivić.