LOS ANĐELES - Američki filmski glumac i zabavljač Miki Runi preminuo je juče u 93 godini života, u svom domu u Los Anđelesu, prenose elektronski mediji.


Policija Los Anđelesa saopštila je da je Runi bio sa svojom porodicom kada je umro. Oni navode da u izveštaju o smrti ništa ne ukazuje na bilo šta sumnjivo i da nemaju dodatnih informacija o tom događaju.

Runi je poznat po ulogama pored Džudi Garlend i Elizabet Tejlor. Rođen je u Bruklinu, a na filmu se prvi put pojavio kada je imao 18 meseci, a do 1965. godine snimio je 200 filmova i zaradio više od tri milijarde dolara.

Tokom filmske i muzičke karijere koja je trajala osam decenija, Runi je bio nominovan četiri puta za nagradu Oskar, a dobio ju je dva puta, uključujući nagradu za životno delo 1983. godine.

Ženio se osam puta, a jedna od njegovih supruga bila je filmska legenda Ava Gardner. Veći deo zarađenog bogatstva potrošio je na alimentacije, zbog čega je u jednom trenutku bankrotirao.

Uprkos velikom uspehu, Runi je svojevremno priznao da ga je slava primorala da odraste suviše brzo. Rekao je da se u tridesetoj osećao kao stogodišnjak.

Filmom, televizijom i pozorištem bavio se i nakon što je napunuo osamdesetu.