MEDIJSKO nebo Srbije će od utorka u 20.00 časova , biti bogatije za još jednog emitera. Televizija Nova.rs emitovanje počinje premijerom prve epizode treće sezone “Sulejmana Veličanstvenog”. Početak rada Nove uveličaće i Halit Ergenč, naslovni glumac turske hit serije, koji stiže u utorak u Beograd, gde će se na promociji televizije družiti s našim poznatim ličnostima i predstavnicima medija.

U iščekivanju odluke Saveta RRA, pred kojim konkuriše za nacionalnu frekvenciju, Nova će program emitovati preko kabla. Gledaoci koji koriste digitalne risivere SBB već su videli da se novi kanal nalazi na drugoj poziciji, odmah iza RTS 1.

Mnogi mediji su već pisali o potencijalnim transferima naših TV zvezda, međutim na Novoj još ne žele da odaju o kome je reč.

- Program počnjemo “Sulejmanom Veličanstvenim”, tako da će ljubitelji ove serije moći da nastave da uživaju u novih 150 nastavaka, koji se prvi put emituju kod nas. Tu je i treći ciklus serije “Budva na pjenu od mora” sa 40 epizoda - potvrdio je za “Večernje novosti” Sreten Radović, direktor za odnose s medijima i javnošću.

U javnosti se šuška da će se na Novoj zavrteti i domaća krimi-serija “Odeljenje”, koju je producirala kuća “Vižn tim”, čiji je vlasnik Dragan Đurković, generalni direktor Nove TV. Kao savetnik generalnog direktora u menadžmentu TV stanice je Dejan Jocić, doskorašnji direktor Prve srpske televizije.


VLASNIČKA STRUKTURA

VLASNIK 100% kapitala nove televizije je ”Nova.rs medija holding” iz Beograda. Većinski vlasnik holdinga, sa 85,1 odsto udela, je holandska kompanija ”BD medija invest”, a vlasnik te firme je kompanija iz Holandije ”Nju Amsterdam sititrast”, u kojoj 99% vlasništva ima Bernd Matijas Ditel. Jedan odsto ima Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke.

Manjinski udeo u ”Nova.rs medija holdingu” imaju vlasnik produkcijske kuće ”Vižn tim” Dragan Đurković sa 7,9%, dok 7% ima ”GMG medija grupa” Nemca Urliha Broka.