LEGENDA tamburaške muzike Zvonko Bogdan je u nedelju uveče sjajnim nastupom u Sava centru obeležio 45 godina diskografskog i autorskog rada.

Na nezaboravno muzičko putovanje publiku su najpre poveli tamburaši, a posle petnaestak minuta na sceni se pojavio slavni pevač, dočekan burnim aplauzom Beograđana.

Svečani koncert “Svake noći tebi pevam”, pod medijskim pokroviteljstvom “Večernjih novosti“, bard starogradske pesme nazvao je po svojoj prvoj autorskoj pesmi objavljene 1968. godine.

Uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina i šest tamburaša sa severa Bačke, Zvonko Bogdan se pesmom vratio u detinjstvo, na salaš svog dide, prisetio nastupa u kafani, gde je započeo karijeru,ali i vojvođanske ravnice za koju je neraskidivo vezan.

Istim žarom i emocijama je pevao “U tom Somboru”, “Ej salaši na severu Bačke”, “ Govori se da me varaš”, Moja mala nema mane”, “Osam tamburaša s Petrovaradina”, “Evo banke Cigane moj”, “Već odavno spremam svog mrkova”...

Posetioci su uživali u Zvonkovim hitovima, autorskim kompozicijama, ali i pesmama koje ne pripadaju njegovom stvaralačkom opusu, tačnije numerama koje je obradio, prepevao i otrgnuo od zaborava, udahnuvši im posebnu emociju.

Bard panonske šansone je još jednom istakao da su ga za stvaranje insipirisali određeni ljudi, vreme i događaji i da je inspiraciju nalazio na svakom koraku. Publika je uživala u svakoj pesmi. Ali, dva sata je bilo malo da Zvonko Bogdan pesmom kaže sve ono što je stvarao prethodnih 45 godina. Tek toliko da podseti na zlatnu karijeru i pesme koje su ostavile neizbrisiv trag u starogradskoj muzici.