DVADESET godina karijere, bez ijedne mrlje, kafanski pevač, freskopisac i zaljubljenik u “Ratove zvezda” - Marko Bulat, obeležiće zabavom u beogradskoj Hali “Pionir” 24. novembra. Publika koja bude došla da sa Markom Bulatom podeli energiju i proslavi veliki jubilej, obećava pevač, osetiće se, kao da je u ogromnoj kafani, u kojoj će pored njega nastupiti i kolege gosti, koji dižu sve na noge!

Očekuje se i veliki tehnički spektakl, što baš nije svjstveno pevačima narodne muzike. Angažovana je “Digi medija”, poznata po tome što je prva u Srbiju dovela Dina Merlina i organizovala njegove koncerte.

- Produkcija je važna koliko i moje pevanje, kako bi ugođaj bio kompletan. Daću sve od sebe da ovo bude noć za pamćenje. S druge strane, bina će biti drugačija, da bih bio bliže publici, a svetlosni efekti izuzetni. Već odavno nastup nije samo pevanje i glas, već se od izvođača očekuje nešto novo, zabavnije, atraktivnije.

* Gotovo da dve godine niste nastupali u Beogradu. Otkud koncert baš sada?

- Iz Beograda sam se povukao baš zbog toga što sam želeo da napravim koncert i uživam sa ljudima koji me poštuju i vole moje pesme. Realno je da mora da prođe neko vreme, da publika poželi da te vidi i čuje.

* Dvadeset godina je veliki jubilej?

- Od “Lukasa” 1993. godine, do danas, može se reći, polovinu svog života sam u kafani. Od tih 20 godina, čak 18 sam radio po tri-četiri dana nedeljno. Pevao sam i po sedam sati bez prestanka, jer sam želeo da gosti na mestu gde nastupam ne osete da su zapostavljeni. Kao kad nešto gradite, pa zastanete, postoji bojazan da se atmosfera sruši. A ja sam želeo da svi posle provoda uz moje pesme odu kući zadovoljni.

* Zašto su gosti uvek tajna?

- Zbog toga što doživljaj mora uvek da bude kompletan. Obećavam da će se Hala “Pionir” pretvoriti u veliku kafanu, da će se na bini pojaviti baš oni koji sve, do poslednjeg gosta, dižu na noge. Jer publika koja dođe mora da se zabavi i upamti ovu noć. U pauzi, kad se na momenat sklonim od reflektora, svetlo će pasti na moje kolege, koji su duže od mene i na sceni i u kafani.

* Gotovo je neverovatno spojiti kafanu, oslikavanje crkve i džedajski tajni život?

- Moglo bi se reći. Ali, sve je moguće. Sve sam to ja. Život u kafani, i svemu što ona nosi, nije me sprečio da moja vera bude još jača. Diplomirao sam na Akademiji SPC i upisao master. Dobio sam i prvu ponudu da oslikavam crkvu u Požarevcu, ali tome ću se posvetiti posle koncerta.


UVEK HUMAN

BULAT se angažovao i u akciji potpisivanja peticije za izglasavanje Zakona protiv krađe beba u porodilištima, među prvima je potpisao peticiju, a zatim uticao i na druge kolege da podrže predlog. Nedavno se, u borbi protiv dijabetesa, opet oglasio. Pozvao je na zdrav život i brigu o zdravlju.