UMESTO na salašu kraj Subotice, gde je prethodnih godina uoči beogradskih nastupa dočekivao novinare, Zvonko Bogdan je ovog puta predstavnike "sedme sile" poveo na krstarenje Savom i Dunavom, najavivši solistički koncert, 24. novembra, u Sava centru, povodom 45 godina karijere.

Na prepunom brodu "Kej", kralj panonske šansone upriličio je nesvakidašnje druženje, uz starogradske hitove i vino, koje nosi njegovo ime. Gospodin starogradske pesme prisetio se pevačkih početaka i prve autorske pesme "Svake noći tebi pevam", snimljene 3. decembra 1968. godine, u pratnji tamburaškog orkestra Janike Balaža. Baš po ovoj pesmi, koju je posvetio velikom srpskom muzičaru Vlastimiru Pavloviću Carevcu, nazvao je beogradski koncert, koji će biti održan pod medijskim pokroviteljstvom "Večernjih novosti".

- To je nezvanično bila moja prva kompozicija, nikad je nisam potpisao jer me je bilo sramota - kaže Bogdan. - "Ej, salaši na severu Bačke" napisao sam 16. februara 1971. godine, i to se smatra početkom mog autorskog rada.

Pevačku karijeru legenda panonske šansone je davnih godina započeo u beogradskom hotelu "Union". Kaže da se uvek trudio da od kafane napravi mali teatar, što mu je i uspevalo.

Onda je uz pratnju svojih tamburaša sa severa Bačke, pokazao kako se nekad sviralo i pevalo - bez mikrofona i struje, upriličivši mini-koncert na vodi. Okupljeni su uživali u hitovima "Ova pisma refren nema", "Evo banke Cigane moj", "Vratiće se rode", čime je nagovestio šta beogradsku publiku očekuje na slavljeničkom koncertu u Sava centru.