SPLITSKI kantautor Zlatan Stipišić, poznatiji kao Džiboni, posle dve decenije uspešne karijere pevao je u petak uveče prvi put pred beogradskom publikom u punoj „Kombank areni“. Uz odličnu produkciju u rangu svetskih zvezda, popularni pevač „ispoštovao“ je i ostatak tog renomea, te je na koncert zakasnio čitav sat. Budući da je za njegov nastup vladalo veliko interesovanje, prisustvo policije ispred najveće balkanske dvorane bilo je veliko, mada i nepotrebno. Publika željna dobre muzike i zabave ušla je u „Arenu“ bez problema, a nijedan incident pre početka koncerta nije zabeležen.

Uprkos zvižducima, čime su obožavaoci u jednom trenutku negodovali zbog kašnjenja, kada su se svetla u 21 čas ugasila usledila je eksplozija ovacija i emocija. Skromno, kako i dolikuje velikim zvezdama, Džiboni je, obučen u braon pantalone, crnu košulju i sivi prsluk, umesto uobičajenog pozdrava Beograđanima zapevao pesmu „Mirakul“.

- Dobro veče, Beograde. Hvala vam što ste došli i pružili nam priliku da se pokažemo pred vama – kratko je otpozdravio pevač, na buran aplauz i odmah nastavio da ređa „brže“ hitove.

Pesmama „Činim pravu stvar“ i „U ljubav vere nemam“, podigao je svih 17.000 obožavalaca u „Areni“.

- Pali svetlo u dvorani, snima se – uzviknuo je zatim Džiboni, dohvativši fotoaparat od fotografa ispred bine i počeo da slika publiku. Privilegiju da stane na scenu i zabeleži najbolju fotografiju sa koncerta imala je fotoreporterka Večernjih novosti Milena Anđela, koju je zvezda večeri izvela pred publiku.

Dobru muziku propratile su na tri video-bima zanimljive multimedije, spektakularna rasveta i četiri džinovske stolice koje su visile iznad publike, dočaravši pevačev prepoznatljiv umetnički stil. Otpevavši romantičnu baladu „Zamoli me“, Zlatan je sišao sa bine i prišao ogradi razmenivši zagrljaje sa fanovima. Zatim mu se pridružila Maja Azucena, sa kojom je otpevao nekoliko pesama.

Vrhunac večeri odigrao se uz muzičarevu najpopularniju pesmu „Libar“, koju je sa njim izveo makedonski virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski.

- Ima li u publici trbušnih plesačica – upitao je Džiboni, a zatim na scenu izveo devojku Ivanu. Ona mu je ispunila želju i otplesala zavodljivu orijentalnu igru, dok ju je on klečeći pratio.

Gosti na koncertu bili su frontmen riječke grupe „Laufer“ Damir Urban, koji je otpevao pesmu „Budi moja voda“ sedeći na jednoj od visećih stolica, i gitarista Stiv Stivens, koga je Džiboni predstavio kao svog idola. Saradnik legendarnog Bili Ajdola izveo je nekoliko gitarskih bravura, razgalivši publiku, a onda je sa hrvatskim pevačem izveo numeru „20th century man“.

Pred sam kraj tročasovnog koncerta, Džiboni je sišao u publiku i uz pesmu „Oprosti“ podelio najnežnije trenutke sa beogradskim obožavaocima.

Iz VIP loža koncert su, između ostalih, pratili kompozitor Aleksandar Milić Mili i voditelj Slavko Beleslin sa suprugama, Zvonimir Đukić poznatiji kao Đule Van Gog i kantautorka Ivana Jordan sa suprugom.