Hrvatska glumica Dolores Lambaša sahranjena je u petak popodne na gradskom groblju u Šibeniku. Posljednji pozdrav Dolores došli su dati članovi porodice, prijatelji i kolege među kojima je bio i Stojan Matavulj.

Prema večnom počivalištu mladu glumicu otpratili su uz zvuke trube i pesme “Krist jednom stade na žalo”.

Majka Alma je bila neutešna, a na komemoreciju u šibeničkom pozorištu su je uneli.

Tačno pet minuta nakon zakazane sahrane ispred zgrade gradskog groblja dovezao se u pratnji supruge Stojan Matavulj. Kretao se teško pa je, verojatno nepoznavajući šibensko groblje, umesto na glavni ulaz krenuo na suprotnu stranu pri čemu je postao objekt fotoreportera.

Kako je Jutarnji list javio,nakon što su mu novinari pristupili, dosta tihim, ali neugodnim tonom nekarakterističnim za civilizovano ponašanje u ovakvim trenucima, odbio je dati bilo kakvu izjavu.

KOMEMORACIJA: ŽIVELE JE U PETOJ BRZINI

Nešto iza 14 časova upravnica šibeničkog pozorišta Nera Gojanović, hrvatska poznata operska pevačica, popela se na pozornicu:

- Tužni skupe, otišla je naša Dolores. Teško je u ovim trenucima kazati nešto, a ne biti patetičan … Živela je u petoj brzini, volela je život, volela je umjetnost. Život ispisuje priče, nažalost njena priča se završila. Nije se ostvarila njena želja da zaigra u teatru rodnoga grada, nisu se ostvarile mnoge njene želje. Roditeljima i rodbini izražavam saučešđe u ime HNK Šibenik, kao i u svoje ime“, potresnim glasom je rekla Nera Gojanović.