URNEBESNA muzička komedija “Pevaj brate”, koja je punila pozorišta kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje, dobija nastavak. Drugi deo, čija je premijera zakazana za 16. oktobar u Domu sindikata, događa se u Albaniji gde čuveni trojac Marijan Dević (Andrija Milošević), Uroš Džemić U-Džeil (Milan Vasić) i Goran Ćirković Fajta (Milan Kalinić) učestvuju na izboru za “Pesmu Evrovozije”.

To što ih je na ovaj važan muzički događaj većinom glasova poslala Skupština Srbije pretvara prdstavu “Pevaj brate” u političku komediju, a glumci joj pristupaju još odgovornije.

- Zbog velikog interesovanja rešili smo ponovo da se okupimo, ali ovoga puta nas trojica smo u sukobu sa ostatkom sveta - otkriva Andrija Milošević. - Isti likovi u drugačijim okolnostima. Ovoga puta radimo mnogo ozbiljnije, jer smo pod teretom iščekivanja publike da im ponudimo ako ne bolju, onda makar istu kao prvu predstavu. Počele su ozbiljne probe, radimo, igramo se, pa šta nam bog da.

Ovoga puta, objašnjava Milošević, Marijan, U-Džeil i Fajta odlaze na “Evroviziju”, koja se odigrava u Albaniji, i tu dolazi do niza komičnih situacija, sukoba, nerazumevanja, kako između njih samih, tako i između pevačke trojke, organizatora i kompletne Evropske unije.


SADRŽAJ MARJAN Dević, U-Džeil i Fajta su ostvarili najluđe snove. Izabrani su da brane boje Srbije na “Evrosongu”, koji se, bar u ovoj komediji, održava u Albaniji. Bend “Pevaj brate” u trenutku kada počinje ova smešna i pomalo gorka priča, čeka da bude pozvan na scenu i “otpraši” pesmu koja se visoko kotira na evrovizijskim kladionicama. Postoje tu mali problemi, svi predstavnici su sabijeni u bivše bunkere, nisu na glamuroznom bekstejdžu, jer su se na generalnoj probi potukli predstavnici Grčke i Nemačke. Naši junaci spremni su da se popnu na muzički krov Evrope. Ali nerešeni politički odnosi u našem delu Evrope, te karakteri naših junaka učiniće da misija “Evrovizija” postane gotovo nemoguća misija.

- To je u stvari priča o tri mala čoveka koja ne mogu da se snađu među evropskim propozicijama i disciplini koja vlada tamo - dodaje Andrija. - Sada su oni u sukobu sa nekim društvenim normama, merilima EU. Prikazaćemo na komičan način koliko se naš čovek oseća izgubljeno kada mu se sve to servira, kada mu govore šta treba da radi, kako da se ponaša da bi ušao u Evropsku uniju. I postavlja se pitanje da li će on to moći i treba li uopšte to da radi. Napravićemo dobru političku farsu.

Da je publika uživala u predstavi “Pevaj brate”, govori i podatak da ju je odgledalo više od 200.000 ljudi, a da su je Andrija i dva Milana sa velikim uživanjem igrali gotovo 200 puta.

- Šteta bi bila da se nismo ponovo okupili - iskren je Milan Vasić, koja kaže da će “pevati” dokle god ih narod sluša, dok imaju ideja i dok se drže zajedno.

I dodaje:

- Sada nam je teže za rad, dosta truda ulažemo, ali smo optimisti i sigurni smo da ćemo ponovo napraviti veliki uspeh.

Predstava “Pevaj brate 2” scenariste Stevana Koprivice i producenta Milutina Bate Karadžića posle premijere 16. oktobra u Domu sindikata, imaće i turneju po Srbiji i u dijaspori.