REDITELj Momčilo Mrdaković poslednjih dana dobija samo lepe vesti koje se tiču njegovog debitantskog filma „Mamaroš. Ovo ostvarenje dobilo je nagradu publike na nedavno održanom festivalu u Vrnjačkoj Banji, a u isto vreme kompanija za svetsku prodaju filma „Vajld banč“ obavestila je Mrdakovića da je poznati kanal HBO otkupio prava na prikazivanje „Mamaroša“.

- To je veliki uspeh, jer je reč o najprestižnijoj svetskoj televiziji. Zahvaljujući HBO kanalu, „Mamaroš„ će biti prikazan u 37 zemalja. Od kada su smisli koncept sa „Sopranovima“, da ulažu u TV serije kao Holivud u filmove i da budu smeliji u tematici, niko im nije ravan - kaže Mrdaković za „Novosti“.

Autor je prezadovoljan početnim reakcijama na film koju tek 15. oktobra očekuje srpska bioskopska premijera.

- Najinteresantnije i najvrednije je što se „Mamaroš„ sviđa publici, iako nije uobičajeni „film za mlade“, sa scenama borbi, pucnjave i drugog ludila. To je priča o normalnim ljudima u nenormalnim situacijama - objašnjava Mrdaković.

Ustupanjem prava HBO kanalu, sa prethodnom prodajom u 13 bliskoistočnih zemalja, ali i u Rusiji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Mađarskoj i Crnoj Gori, osigurano je prikazivanje „Mamaroša“ u 56 zemalja.

- Nije loše za „otpisani film i film sa nedozvoljenom tematikom“ o ratu, izbeglištvu, a u svemu tome simpatični ljudi - Srbi - kaže Mrdaković.