VEST da se treća sezona “Sulejmana Veličanstvenog” neće emitovati od septembra na Prvoj TV rastužila je mnoge poklonike popularne turske serije, koja već tri godine caruje na balkanskom TV nebu.

Još nije poznato zašto je ova televizija odustala od serije i hoće li se ona uopšte prikazivati kod nas, ali ljubitelji turskih telenovela ne treba da očajavaju, jer im Prva od 15. juna, kako “Novosti” saznaju, sprema novu ljubavnu sagu sa Bosfora - “Plač violine”.

Reč je o dirljivoj priči o četvoro ljudi čije će odnose komplikovati strast, zavist, patnja i ljubomora, a koju je potpisao autor romana i istoimene gledane serije “Kad lišće pada” Rešat Nuri Guntekin.

Kroz 150 epizoda vodi nas Kenan, talentovani muzičar koji se očajnički bori da prevaziđe traumatično detinjstvo obeleženo siromaštvom, samoubistvom oca i odrastanjem uz uskogrudog ujaka.

On će biti spreman da žrtvuje sve, pa i ljubav, kako bi otpočeo novi život posvećen muzici.

Njegov trud će se isplatiti.

Postaće priznati violinista, ali potisnuta osećanja izbijaće na površinu onda kada to bude najmanje očekivao.

Serija “Plač violine” snimana je od 2007. do 2009. godine i ima 150 epizoda, a glavne uloge tumače Burak Haki, Asli Tandogan, Ajten Sojkok i Jigit Ozner. U Hrvatskoj i Makedoniji postigla je neverovatnu popularnost.

KAKO VREME PROLAZI” DO NOVE GODINE

GLEDAOCI najgledanije serije u Srbiji, ”Kako vreme prolazi”, imaće priliku da uživaju u porodičnoj drami do Nove godine.

Kako saznajemo, Prva neće praviti pauzu tokom leta, već će prikazati treću i odmah zatim najnoviju i poslednju četvrtu sezonu najgledanije turske serije svih vremena, čije snimanje je nedavno završeno u Turskoj.

Poklonici serije ”Ljubav i kazna” oprostiće se 22. juna od njenih glavnih likova, Jasemin i Savaša, a naslednici njihovog termina od 19.15 još nisu poznati.