KUKAMO kako živimo u zagađenim sredinama, a onda "visimo" na kompjuteru da vidimo kakav je haos napravila neka starleta, umesto da zagađivače preplavimo mejlovima, organizujemo proteste... Kukamo po kafanama kako vlast ne valja, a onda popijemo još jednu rakiju, pa nastavimo da kukamo kako ne valja onaj političar, pa onda ide još jedna rakija... Od toga ćemo samo da se napijemo, a trebalo bi da se otreznimo. Jer, kukamo zbog ovog i onog, a ne borimo se da rešimo ni ovo ni ono. Ubedili su nas da mi tu ne možemo ništa. A možemo. I moramo.

Ovo je bila polazna osnova Borisa Malagurskog kada je, posle dokumentarca "Težina lanaca", odlučio da napravi šou "Revolucija". Uskoro bi, na TV Hepi, trebalo da počne emitovanje ove emisije koja bi, kako kaže autor, mogla da unese revoluciju u svest građana. Na koji način i zbog čega?

- Želim da ova emisija prodrma Srbiju. Jer, nije tajna da su građani zapali u letargiju. Mediji, s jedne strane, pišu o našim svakodnevnim problemima, političari, s druge strane, obećavaju da će ih rešiti, a ne rešavaju ih. A građani, s treće strane, sede skrštenih ruku i guše se u problemima. Vreme je da se trgnu, a mi smo tu da im pomognemo. Idemo direktno kod onih koji su odgovorni za sve loše što nam se dešava, jer nam oni sami neće ponuditi pomoć. Moramo da vršimo pritisak na nadležne da nam svima omoguće život koji zaslužujemo - kaže Boris.

Cilj "Revolucije" nije, tvrdi autor, da se o problemima samo izveštava, već da se krene u akciju. Emisija će biti samo inicijator te akcije, a onda je na građanima da se dalje pokrenu. Uslov je, napominje Malagurski, da gledaoci emisiju prate otvorenog uma, spremni da učestvuju u njoj. Jer, autor će ih, na kraju svake epizode, pozvati da mu se obrate, da mu iznesu svoje probleme, pa da se onda zajednički njima pozabave.

- Moram da napomenem da ja nisam tu da ljudima rešavam probleme, već da im predočavam ideje, razloge zbog kojih treba da se pokrenu i načine na koje će moći da se uhvate u koštac sa onim što ih muči. Potrebno je samo da uverimo ljude da imaju moć da utiču na svoju svakodnevicu, umesto da prepuštaju drugima da im kroje živote. Zbog toga ovo jeste - revolucija - kaže Boris.

Emisija će, iako se bavi ozbiljnim temama, biti i zabavna, jer je to, kako kaže autor, formula lokal aktivizma koja se odavno primenjuje širom sveta. Zbog toga će "Revolucija" obilovati i majklmurovskim humorom, koji spaja komediju i kontroverzu.