FOLK pevačica Ana Bekuta će proteklu godinu pamtiti kao jednu od najuspešnijih na poslovnom i privatnom planu. Kaže da joj se ljubav sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem desila u pravom trenutku, da nikad u životu nije bila voljena kao sada i da je verovala da će kad-tad sresti srodnu dušu.

- S obzirom na to da imam 53 godine, mislim da je bilo krajnje vreme da doživim vrhunac uspeha i na poslovnom i na emotivnom planu - kaže za "Novosti" Ana Bekuta, koja je Novu godinu dočekala radno u Valjevu. - Nikad nisam gubila nadu da će mi se desiti prava ljubav. Često sam govorila da u mom albumu nedostaje samo jedna fotografija, a to je upravo ono što trenutno proživljavam. Sada je taj album kompletan. To mi je bila želja. Zato, pazite šta želite, može vam se ostvariti.

* Čime vas je ministar Mrkonjić osvojio?

- Osvojio me je svojom dobrotom, divan je i human čovek. Vredan je i izuzetno uspešan u svom poslu. S druge strane, vrlo je duhovit, pažljiv, odgovoran i ne misli da je centar sveta. Niko me nikad nije voleo kao Milutin. Ponekad imam utisak kao da živim u nekoj bajci. Uvek je tu za mene i trudi se da mi ugodi na razne načine.

* Planirate li da se venčate?

- Nemamo takve planove, niti nam je to važno. Srećni smo što nam se sve ovo događa i uživamo u tome. Oboje smo u zrelim i ozbiljnim godinama i mislim da ne treba gledati daleko u budućnost. Živimo za danas i za to da usrećimo jedno drugo, naše bližnje i da naša ljubav potraje.

* Koju vašu pesmu ministar najviše voli?

- Dopadaju mu se mnoge moje pesme, a najviše numera "Treba vremena". Milutina najbolje opisuje pesma "Veseljak", kao da je pisana za njega.


ALBUM, PA KONCERT

ANA Bekuta ističe da svima u 2013. želi mnogo zdravlja, a o profesionalnim planovima u nastupajućoj godini kaže: - Uveliko radim na novom albumu i potrudiću se da bude završen do Dana zaljubljenih, 14. februara. Posle toga planiram solistički koncert u Sava centru, koji bi, ako sve bude išlo po planu, trebalo da bude održan 23. maja.