U PIVNICI beogradskog hotela “Kasina”, legendarna rok grupa “Riblja čorba” predstavila je u utorak svoj 19. studijski album “Uzbuna” (“Siti rekords”) sa 12 novih pesama. U pravom rok ambijentu, uz pivo i cigarete, vođu i pevača grupe Boru Đorđevića, bas gitaristu Mišu Aleksića, gitaristu Vidoju Božinovića Džindžera, bubnjara Miroslava Milatovića Vicka i klavijaturistu Nikolu Zorića, došli su da podrže mnogobrojni prijatelji i kolege. Među njima i prva liga srpskih rokera - Žika Jelić (“JU grupa”), Đule Van Gog, Neša Galija, Momčilo Bajagić Bajaga, Prljavi Inspektor Blaža, Nikola Čuturilo Čutura, Vladan Vučković Paja, Đorđe David, Dejan Najdanović Najda (“Smak”)... Dolazak Olivera Mandića, koji je kasnio na promociju, izazvao je najveće interesovanje. Dok je čestitao Bori Čorbi izlazak novog albuma, opkolili su ih mnogobrojni foto-reporteri i zaslepeli ih blicevima. Naravno, najveću podršku Bora Čorba dobio je od supruge Aleksandre, koja je sa prijateljicama sedela u separeu.

- Album smo spremali šest meseci u studiju Olivera Jovanovića - rekao je Bora Đorđević na promociji. - Jedno vreme stalno nam je dolazila komunalna policija, jer smo bili preglasni. Onda je došao Džon Mekoj iz Londona, sa kojim smo sarađivali na albumima “Mrtva priroda”, “Buvlja pijaca” i “Istina”, koji je naše pesme masterizovao u čuvenom “Ebi roud” studiju, gde su i “Bitlsi” snimali. Obećavam vam da će Mekoj sigurno svirati na našem velikom beogradskom koncertu 23. marta u “Kombank areni”. Album je za nas velika stvar i novi početak i nadam se da će vam se pesme dopasti.

Bora Čorba istakao je da posle smaka sveta 21. decembra, njegovu grupu očekuje novi smak sveta, jer idu 22. decembra na Kosovo, u Štrpce.

- Pa, ako preživimo i taj smak sveta, onda ćemo za Novu godinu svirati na otvaranju Andrićgrada - objasnio je Đorđević. - Za Srpsku novu godinu sviraćemo u Čačku, a 23. marta u Beogradu. Planiramo da odsviramo i koncert u londonskom klubu “100” u Oksford stritu.

Prljavi Inspektor Blaža nije imao priliku da presluša ceo disk, ali je po onome što je čuo u pivnici, zaključio da je u pitanju čista energija. Nove pesme nije čuo ni Čutura.

- Učešće Džona Mekoja je u startu 30 % plusa, jer je on takav motivator koji je na najtiražnijim “Čorbinim” albumima uvek davao novu energiju. Jedva čekam da čujem ceo album, a ono što sam do sada čuo podseća me na “Čorbu” iz najboljih dana - rekao nam je Čutura.

Neša Galija je bio iskreno oduševljen “Uzbunom” i čestitao je Bori od srca, izljubivši ga triput. Reči hvale na račun novih potencijalnih hitova “Riblje čorbe” nisu štedeli ni Bajaga i Đule. Na kraju su se svi prisutni zasladili tortom na kojoj se nalazilo hromirano pile terminator sa omota albuma, koji su po uzoru na pile sa “Mrtve prirode” dizajnirali Jugoslav i Jakša Vlahović. Inače, ovo pile ubica simbolizuje novu tehnologiju protiv koje se “Riblja čorba” bori jedinim oružjem koje poseduje - vrhunskom rok muzikom.