VOĐA i pevač grupe “Riblja čorba” Bora Đorđević ističe da su njihovi obožavaoci oduševljeni novim albumom “Uzbuna”, koji je nedavno objavljen sa malim zakašnjenjem i da ni ovoga puta nisu izneverili publiku. Producent albuma je Džon Mekoj, sa kojim je naša najuticajnija rok grupa obnovila saradnju posle 27 godina, a koji je producirao njihove albume “Mrtva priroda”, “Buvlja pijaca” i “Istina”. Masternig je rađen u čuvenom “Ebi roud” studiju u Londonu, a na omotu se nalazi pile sa korica albuma “Mrtva priroda”, koje je sada prikazano u sajber varijanti, sa krvavim kljunom, što je asocijacija na modernu tehnologiju, kao i naziv albuma “Uzbuna”.

KOLUMNA U “NOVOSTIMA”
SVAKOG četvrtka u “Večernjim novostima” izlaziće kolumna Bore Đorđevića. Kako slavni roker vidi aktuelne društveno-političke događaje i našu svakodnevicu, moći ćete da pročitate već u četvrtak, a Bora kratko poručuje da njegove kolumne neće proći nezapaženo i bez prašine.

- Naša poruka je borba protiv savremene tehnologije, globalizma i novog svetskog poretka - kaže, za “Novosti”, Bora Đorđević. - Ceo moj život, karijera, sve moje radosti i tuge, o kojima smo pevali, stanu u g...o koje se zove USB i koje košta 150 dinara. To devalvira svaku umetnost. Tehnologija ubija dušu! To je tehnološko nazadovanje. Bez obzira na to što smo unapred osuđeni na poraz u toj borbi, ne predajemo se. Na unutrašnjoj strani omota vidi se kako pucamo iz muzičkih instrumenata. To je naše najjače oružje.

Legendarni srpski roker sa svojim bendom novi album će uživo predstaviti beogradskoj publici u martu na koncertu u “Kombank areni”. Đorđević poručuje da se uveliko spremaju za taj nastup i da će u fan-pitu biti 3.000 njihovih najvernijih obožavalaca koji će biti isto obučeni.

- Naši fanovi su izuzetni privrženi “Ribljoj čorbi” i zadrti rokeri. Zameraju nam svako “skretanje”, čak i onda kada se zezamo. Planiramo da sviramo i u čuvenom klubu “100” u Oksford stritu, gde su nastupali najveći svetski muzičari, poput “Stonsa” - ističe Đorđević.

HIT NA “JUTJUBU”

APSOLUTNI hit na “Jutjubu” ovih dana je kratki film pod nazivom “Hitler saznaje da kasni ‘Uzbuna’”, o novom albumu “Riblje čorbe”. Kako Hitler reaguje kada saznaje da izlazak albuma srpskih rokera kasni, pogledajte sami.