PET godina je provela u medijskoj „ilegali“, pa su mnogi mislili da iz nje neće ni izaći. Sanja Radan je, međutim, dokazala da ima istine u teoriji - „jednom televizija, uvek televizija“, pa se na mali ekran vratila na velika vrata. Pokretanjem emisije „Tačno 1“ (TV Prva), voditeljka je dobila šansu da opet zapliva starim vodama. I odlučila je da tu šansu iskoristi. Emisija je, kaže, u zaletu, a atmosfera radna.

- „Tačno 1“ pokazuje da je TV Prva napravila pun krug, a istovremeno i iskorak u konceptu i kvalitetu. Naše kolege su uvek na pravom mestu, pokrivamo sve događaje, navodimo gledaoce na razmišljanje. Jer, pravi gledalac je kao i pravi čitalac - gleda, informiše se, polemiše i zaključuje sam. Misli svojom glavom. Zato mi radimo za njega.

A gde se to, nekada zaštitno lice RTS i TV Pink, „krilo“ prethodnih godina?

- Nakon rođenja drugog deteta, otvorile su se mogućnosti da se oprobam kao pi-ar. Ispostavilo se da mi to leži, pa sam na kraju stigla do funkcije izvršnog direktora agencije „Komunis“. Skoro 15 godina sam radila na televiziji i ona jeste moja najveća ljubav. Ali ja sam od onih koji misle da ništa ne mora da se radi po svaku cenu.

„FORUM“ ZADOVOLJAN - DRAGO mi je što je kulturna, pametna i lepa osoba opet na televiziji. Konačno prava voditeljka na pravom mestu. U ovom „stilu“ su „forumaši“ pozdravili Sanjin povratak na televiziju, na šta ona kaže: - Lep je osećaj kada te se gledaoci sećaju. To daje nadu da je vredelo, i da i dalje vredi to što radim. Ovih pet godina je, očigledno, dobar test.

Privremenu „odbranu“ od televizije, Sanja objašnjava i činjenicom da se ne misli i ne toleriše isto sa 25 i 35 godina. Kaže da „želudac“ s vremenom postaje osetljiviji, ali i da je sedenje i čekanje da te se neko seti odlika nezrelosti, razmaženosti i lenjosti.

- Borac sam i ne dam nikome da se igra sa mnom.

* Ko je bio najsrećniji što vas ponovo vidi na televiziji?

- Verovatno porodica, iako ona baš nema velike iluzije u vezi s mojim poslom. Znaju da je teško i da ima uspona i padova kao i u svakoj drugoj profesiji. Zato odluke donosim sama, mada pre toga konsultujem sve one u čiji sud verujem.

* Publika vas je uglavnom upamtila po „partnerstvu“ s Boškom Jakovljevićem, odnosno kao voditeljku emisije „Za milion godina“ na Pinku. Kakve uspomene u vezi s tom pričom nosite?

- To je bilo pre deset godina, kada sam prvi put bila trudna. Boško je bio korektan i kulturan kolega, kakav je i inače čovek. Prve emisije tog serijala sam radila s glumcem Aljošom Vučkovićem.

* S druge strane, mnogi nisu „blagonaklono“ gledali na to što ste vodili kviz „Pravo lice“ (TV Pink), smatrajući da zaslužujete bolje. Jeste li i vi bili saglasni sa tim?

- Da se ne lažemo, to je još bila benigna varijanta. U pitanju je bila licenca „Tnjenty Century Fodž“, kviz sa zacrtanim pravilima. Prvobitno je trebalo da ga radi Ivana Zarić, ali pošto je ostala u drugom stanju, organizovan je kasting na koji su pozvane skoro sve voditeljke zabavnih redakcija u tom trenutku (2004). Nije bilo posebno zahtevno ni uzbudljivo, ali je kao iskustvo korisno.