NAJLEPŠA Srpkinja je Svetlana Ceca Ražnatović. Tako bar smatra nešto više od dve hiljade ljudi, iliti 24,76 odsto glasova, koliko je podržalo najpopularniju pevačicu na Balkanu u našoj internet anketi „Ko je najlepša Srpkinja?“.

Na drugom mestu našla se najlepša sportistkinja na svetu Ana Ivanović, koja je osvojila nekoliko stotina glasova manje od Cece, odnosno 20 odsto glasova, i za dlaku pobedila trećeplasiranu glumicu Slobodu Mićalović. Naime, zvezda serije „Ranjeni orao“, koja trenutno snima novu telenovelu prema delu MirJam „Nepobedivo srce“, dobila je 19,81 odsto glasova. Mlada glumica Marija Karan, koja odnedavno gradi karijeru u „Holivudu“, zauzela je četvrto mesto sa 11,81 odsto glasova, dok je peta pozicija pripala voditeljki Prve televizije Mariji Kilibardi sa 7.05 odsto bodova.

- U poslednjih sedam meseci malo je bilo dobrih vesti, ali one najbolje uvek dolaze od Cecine publike, koja je i ovog puta uradila nešto lepo. Ceca se svima zahvaljuje koji su je izglasali za najlepšu Srpkinju - rekli su nam u pi-ar službi popularne pevačice.

Ovakav ishod ankete mnoge neće iznenaditi, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da ne postoji domaći, kao ni strani izbor za najlepšu Srpkinju, u kojem nije trijumfovala „Ceca nacionale“. Njena lepota prešla je granice Balkana, pa ju je tako nedavno i američki magazin „Complex“ proglasio za kraljicu srpske lepote. Dakle, oko lika i dela srpske pevačice možemo se ne slagati, ali ono što je sigurno i što se skoro svi slažu jeste da je žena neosporno lepa.

Ceca je navodno pre odlaska u kućni pritvor odlučila da se podvrgne laserskom tretmanu podmlađivanja na jednoj prestižnoj klinici za estetsku hirurgiju. Radi se o najsavremenijem tretmanu podmlađivanja kože lica, vrata i dekoltea pomoću aparata zvanog „Titan“, koji pomoću crvenog svetla stimuliše razvoj kolagena u koži. Ceca je pristala da bude i zaštitno lice ove klinike, jer su joj obećali zavidne rezultate tretmana. Nakon ove metode je potreban kraći oporavak, pa će pevačica koja ionako mora biti u kući iskoristiti to vreme u korist svoje lepote.

Kada je reč o Ani Ivanović, ni tu nije bilo mnogo iznenađenja budući da je reč o sportistkinji koja je svojom lepotom oduševila ceo teniski svet. Zahvaljujući atraktivnom izgledu, kojem je pre nekoliko godina potpomoglo prvo mesto na VTA listi, Ana je potpisala mnogobrojne sponzorske ugovore koji su joj doneli pravo bogatstvo.

Bronzanu medalju zaslužno je dobila Sloboda Mićalović, koja je tokom glasanja u nekoliko navrata bila čak ispred Cece i Ane. Bilo u retro fazonu kao Anđelka, koja je u „Ranjenom orlu“ bila simbol lepe žene, ili ne, Sloboda pleni svojom prirodnom lepotom.


LISTA

1. Ceca Ražnatović (pevačica) 24.76%

2. Ana Ivanović (teniserka) 20%

3. Sloboda Mićalović (glumica) 19.81%

4. Marija Karan (glumica) 11.81%

5. Marija Kilibarda (voditeljka) 7.05%

6. Nina Janković (glumica) 4.76%

7. Nina Radulović (voditeljka) 4.38%

8. Nataša Bekvalac (pevačica) 3.81%

9. Rada Manojlović (pevačica) 2.1%

10. Katarina Radivojević (glumica) 1.52%