TITULU neprikosnovene kraljice narodne muzike Lepa Lukić je opravdala mnogobrojnim hitovima i nagradama. Legendarna pevačica, međutim, svom imenu može da doda i titulu „kraljice zabave“, jer je pokazala i da je prava zvezda rijaliti programa. Ističe da je pristala da u ove TV formate uđe jer voli da se druži sa ljudima, ali ne krije da je motiv bio i - novac.


- Učešće u rijalitiju prihvatila sam jer nisam htela da sedim kod kuće i gledam u plafon - priča za „Novosti“ Lepa Lukić. - Volim gužvu, druženje sa ljudima, posebno mladim, zato što sam mlada duhom. Bez obzira na godine, vrlo sam energična i mnogo izdržljiva. Pravo da vam kažem, pristala sam i zbog para. Nisam otišla tamo da bih se proslavila. Publika me i dalje traži, sposobna sam da zaradim i to dobro. Ako mi se već pružila takva prilika, zašto da je ne iskoristim? Imam za koga da živim, imam bratanca kome sam otvorila restoran „Dva putića“, gde nastupam svakog četvrtka i gde se uvek traži mesto više. Narod me voli, ja sam jedina žena koja je u rijalitijima ostala do kraja, a to mnogo govori.


* Odlično ste se uklopili sa mladim ljudima...

- Ja sam to što jesam, vedra, uvek spremna i orna za šalu i smeh. Mislim da bih za dva meseca ostarila i pala u depresiju, kada bih se zatvorila u kuću. Sa svima sam se družila, a najviše sa Đusom, sa kojim sam čak pričala šatrovački.

VIKEND U RIMU LEPA veli da je prošlog vikenda boravila u Rimu sa dugogodišnjim prijatljima.
- Bila sam tri dana u Rimu sa prijateljima, lekarima sa Kardiovaskularne klinike. Otišli smo u Italiju privatnim avionom. Uživala sam, a malo sam uživala i u šopingu.


* Šta suprug kaže o vašem učešću u rijalitijima?

- Milan se ne meša u moj posao. Ja ne mogu bez pesme, ona je moj život. U mene su se zaljubljivali mnogi bogati muškarci, sa ogromnim kućama, a ja sam im uvek govorila: „Evo ti i moja, samo me pusti da pevam“. Ne mislim da sam pogrešila što nisam prihvatala takve ponude jer me nisu interesovale. Neka druga bi se, možda, odmah dočepala takve prilike. Nikad nisam gledala budžovane, ako mi se neko svidi, ne smeta mi ni ako je golja i nema ništa. Pesma mi je najveće bogatstvo i sve u životu. Kada pevam, zaboravim na sve. Pevaću dokle god mogu, kada budem videla da više ne ide, onda ću da stanem.


* Najavili ste kompilaciju najvećih hitova, kada se očekuje njen izlazak?

- Već sam snimila 12 pesama, a sada čekam da uđem u studio i uradim preostalih 14. Biće najmanje 26 pesama, a ukoliko ih bude više, onda ćemo objaviti dupli album. To su uglavnom numere koje je komponovao Petar Tanasijević, ali biće i jedna nova koju je napisao Zahar. Biografska je, vezuje me za detinjstvo, majku i karijeru. Jedan stih u njoj kaže: „Bog mi dade glas slavuja što se retko sreće, na mom putu gazila sam i trnje i cveće“. Očekujem da se pojavi do kraja aprila.


* Da li je na vašem putu do estradnog trona bilo više cveća ili trnja?

- Bilo je više cveća. Ubacili smo taj deo u pesmu čisto zbog rime. Ipak, nije sve u početku bilo cveće. Potekla sam iz sirotinjske porodice, nije se imalo za čarape ili haljinu. Morate da pevate, pa da zaradite za garderobu. Malo se namučite, a kada se napune koferi, onda je to druga priča. Izborila sam se za to da postanem pevačica. Kasnije su mi moji rekli da mi nikad ne bi branili da pevam, da su znali da ću postati to što jesam.


* Svakog leta pevate u Kanadi, gde živi vaš suprug Milan?

- Tačno. Na leto idem ponovo u Kanadu i vraćam se tek na jesen. Milan je sada ovde, došao je još pre mog ulaska u rijaliti. Već 14 godina pevam u jednom kanadskom restoranu, ali i na mnogim crkvenim svečanostima u Čikagu i Njujorku.