FARMERI su, podeljeni u četiri tima, organizovali u petak veče humanitarno takmičenje za najbolje osmišljen skeč, a sav prihod od glasanja gledalaca biće uplaćen za obnovu bolnice u Kraljevu. Pobedila je „Basna o životinjama na farmi“ koju su izveli Li Men, Zorana, Peja, Aca i Baki, dok je drugo mesto pripalo „Kaliguli“ Bokija 13, koji je izazvao veliku pažnju i smeh zbog Ekremovog novog imidža, plave kose, i plesnih pokreta.


Humanitarno takmičenje podržali su farmeri iz prethodna dva serijala, koji su takođe za pobednika proglasili tim Li Mena.

EKREM SE OFARBAO EKREM Jevrić od srede brani boje plavuša. Mada se Internet zvezda dugo nećkala, Bokiju 13 pošlo je za rukom da ga ofarba u plavo. Nije se Ekrem uplašio tvrdnji Jasmine Ane i Vendi da će ga gledaoci doživeti kao homoseksualca, već da ne ošteti kosu. Međutim, umesto plave, dobio je narandžastožutu boju kose, zbog čega nije krio razočarenje. Makedonski šoumen ubedio ga je da će mu novi imidž doneti još veću naklonost publike i pobedu na farmi.


Inače dojučerašnje najbolje drugarice na farmi, Vesna Vukelić Vendi i Eva Ras dan ranije zahladile su odnose. Nakon što je odbila starletin predlog da u kuhinji popiju kafu, glumica nije dozvolila Vendi da je zagrli, poručivši joj da je više ne dira. Eva joj je objasnila da nije ljuta na nju, ali da ne može da se ponaša kao da je sve u redu kada su međuljudski odnosi u kući užasni.


Najstarija farmerka zatim je otišla do Marjana Rističevića i rekla mu da ni Jasmina Ana nije pogodna za njihovu grupu, jer prima instrukcije od druge strane. Književnica se baš u tom trenutku zadesila ispred štale, a nakon što je čula o čemu su pričali - vratila se u kuću. Zlata je priznala da joj je žao što nije izudarala Vendi, po cenu diskvalifikacije.


- Lično sam doživela prozivku na Pejin račun, iako se Vendi pravdala da me nije uvredila. Čudi me kako ne shvata da ako dira moje bivše muževe - udara na mene - požalila se folkerka.


Jelena se poverila Banetu kako ima osećaj da će biti izbačena u nedelju. Maneken joj je šapnuo da će, ako se to dogodi, prvi put zaplakati na farmi, na šta se ona nasmejala. Bane je takođe rekao da ne voli hladne devojke poput Katarine sa kojom je "raskinuo", te da mu smeta što je nedostupna za njega, ali drugarica ga je ubedila da je folkerka "stegnuta" zbog kamera.