NA sceni Sava centra u sredu veče će premijerno biti izvedena dugo najavljivana pank opera “Dom za vešanje” Emira Kusturice, pod medijskim pokroviteljstvom “Večernjih novosti”. U spektaklu, koji je pre dve godine oduševio francusku publiku i kritiku, glavne uloge, Perhana i Azru, igraju “Zvezde Granda” Stevan Anđelković i Milica Todorović, Perhanovu babu glumi Gorica Popović, njegovog ujaka Ognjen Šućur, dok ludog doktora Lorenca igra violinista “No smoking orkestra” Dejan Sparavalo. Glavnog negativca, Ahmeda Đidu, glumi lično dr Nele Karajlić, koji je nedavno najavio da će srpska prestonica biti prva stanica na pravoslavnoj turneji opere rađene po filmu “Dom za vešanje”, jer su posle Beograda planirani Atina i Moskva. Karajlić je, inače, uz Dejana Sparavala i Stribora Kusturicu napisao muziku i tekstove za ovu pank operu.


Da će beogradska publika narednih dana uživati u nesvakidašnjem muzičko-scenskom spektaklu govore i kritike najuglednijih svetskih medija koji su operu “Vreme cigana” opisali kao “čudesnu i opijajuću mešavinu simfonijskog roka, bulevarskog teatra, montipajtonovskog cirkusa i pank opere”. U Kusturičinoj pank operi učestvuje čak 176 ljudi, samo ispod scene biće 56 članova orekstra, a na bini 120 aktera. U operu je uloženo dva miliona evra, a od ulaznica je do sada zarađeno čak pet i po miliona.


Naša ekipa prisustvovala je generalnoj probi i poslednjim pripremama i “glazuri” pred večerašnju premijeru. Glumački ansambl predvođen Neletom Karajlićem prošle nedelje imao je probe u KPGT, a ove nedelje na sceni Sava centra.