MUZIČKI šou „Ja imam talenat“ uveliko se „zahuktava“! Od 18. oktobra počinje emitovanje na RTS i tada ćemo saznati koji će od 500 odabranih kandidata (a prijavilo se njih više od 4.000), ići dalje - ka finalu! Snimanje „talentovanih“ traje već desetak dana, a na žiriju je velika odgovornost, jer kako nam kaže jedna od članica žirija, naša poznata glumica, Danica Maksimović, ove godine kriterijumi su znatno viši nego u prethodnoj sezoni.

- Slušali smo i gledali mlade i stare kako predstavljaju talente, a onda se vremenom pojavilo njih nekoliko koji su nas zaista naterali da budemo stroži, jer u odnosu na njihove nastupe nismo mogli da ostanemo ravnodušni - priznaje Maksimovićeva.

Iako se za ovaj licencni šou u svetu svake godine menja žiri, u Srbiji je ostao isti: Danica Maksimović, Ivan Tasovac i Aleksandar Milić Mili.

- To je verovatno prednost, jer smo jednu sezonu već radili zajedno. S obzirom na to da je svako od nas profesionalac sa kredibilitetom, možemo jedni drugima da ukažemo na greške ili prednosti kandidata - kaže naša glumica i dodaje da je Ivan Tasovac ovog puta bio veoma strog, ali i da ga Mili u tome podržava, a sve zbog što pravednijeg izbora.

U odnosu na prošlu godinu ima mnogo kvalitetnijih i neobičnijih nastupa, daleko spretnijih, ali i da ima treme, ponekad suza, a pre svega mnogo emocija.

- Pojedini učesnici su mi stvarno naterali suze na oči, ali i publici u studiju. Ima mnogo onih koji su zaista hrabro stupili pred nas i pokazali neobične talente - oduševljena je Danica Maksimović i ponosno dodaje da joj je drago što ponovo ima privilegiju da bude u projektu koji promoviše, pre svega, prirodni dar, harizmu i umeće.

- Radujem se što će gledaoci pratiti šou koji podržava nešto humano, plemenito i uzvišeno, što na televizijama ne možemo često videti. Neće biti ružnih reči, kiča, šunda i negativne energije. Zato mi je drago što sam deo čitave te priče.