VEST da se roker Bora Đorđević (57) iznenada oženio pre šest dana, u utorak je obišla čitavu Srbiju. Na konferenciji za novinare u Novom Sadu, Bora Čorba je u ponedeljak ponosno pokazao burmu od belog zlata i rekao: “Ja sam oženjen čovek. Moja supruga zove se Aleksandra Đorđević.”
Tragom ove izjave, uspeli smo da uđemo u trag novopečenoj gospođi Đorđević, kojoj je Bora posvetio poslednji studijski album “Minut sa njom”. Iako je u trenutku razgovora vozila automobil, Aleksandra je ljubazno odgovarala na naša pitanja, dok joj je Bora sa mesta suvozača suflirao. Na pitanje kako su se upoznali, Aleksandra (31) je za naš list rekla:
- Boru sam upoznala u Americi, pre tri godine, na koncertu u Detroitu. Razmenili smo telefonske brojeve i ostali u kontaktu. To što smo živeli na dva različita kontinenta i što nas deli okean, nije nam predstavljalo problem. Često sam dolazila u Srbiju.
* Znači, vi ste ta misteriozna Amerikanka, arhitekta Ivana Savić, kako su vas srpski mediji dugo oslovljavali, a zbog koje se Bora načisto promenio nabolje?
- Štampa je sve vreme bila u zabludi. Nemamo pojma ko je Ivana Savić i mnogo nam je žao ukoliko smo osobi pod tim imenom prouzrokovali bilo kakve probleme. Takođe, po profesiji sam zubni tehničar, a ne arhitekta, kako su pisali.
* Šta vas je privuklo kod Bore Đorđevića?
- Sve me je privuklo. On je najdivnije biće koje sam ikad upoznala.
* Kako vas je zaprosio?
- Sedeli smo u kafiću kada me je zaprosio, ali nisam bila iznenađena, jer smo već tri godine u vezi.
* Da li je tačno da ste se venčali u minut do ponoć?
- Jeste. Mi sve radimo u poslednji minut. Registrovali smo se na Rudniku, došao je matičar, imali smo dva kuma i dva svata. Sve je bilo završeno za 20 minuta. Meni je kuma bila moja stara školska drugarica Mira, a Bori je kumovao njegov drugar Adžo. U svatove su nam došli Kalc i Okac. Bora je na poklon dobio tabakeru, a ja plišanog medu, budući da pored sebe već imam jednog velikog medu. Inače, Bora ima vikendicu na Rudniku, a ja sam rodom iz Gornjeg Milanovca.
* Da li ćete upriličiti i crkveno venčanje?
- Najverovatnije. Dogovorićemo se kada.
* Hoćete li poraditi na njegovim porocima, kao što je kladionica?
- Ne smeta mi što ide u kladionice. Kladim se i ja. Kod Bore mi ništa ne smeta!
* Kako ste reagovali kada je Bora na poslednju probu pred koncert u “Beogradskoj areni” došao držeći za ruku izvesnu konobaricu Kaću?
- Nemam komentar na to.
* Šta su rekli vaša porodica i prijatelji na to što je Bora od vas stariji čak 26 godina?
- Sve je bilo u redu, prihvatili su to najnormalnije.
* Planirate li proširenje porodice?
- Da, radimo na tome (smeh).

BEND SAZNAO SUTRADAN
ČLANOVI “Riblje čorbe” saznali su da im se pevač i glavni tekstopisac Bora oženio, kada su u petak krenuli u Celje na koncert.
- Išli smo u Sloveniju i dogovor je bio da Boru pokupimo u gradu - ispričao nam je u utorak bas gitarista grupe Miša Aleksić. - Kada je ušao, rekao nam je: “Sinoć sam se oženio.” Naravno da smo se iznenadili, ali smo mu čestitali i poželeli sve najbolje.