Poznati glumac novozelandsko-australijskog porekla Rasel Krou poverio se na Instagramu da ništa nije uspeo da spase od požara koji je zahvatio njegovo imanje na istočnoj obali Australije.


Imanje koje je podigao za porodicu, ženu i dva sina, izgorelo je do temelja, požalio se Krou koji je odlučio da se iz Holivuda preseli u Australiju i da mu to bude stalno boravište.


Krou (55) se rodio na Novom Zelandu, ali se porodica preselila u Australiju kada je imao četiri godine. U Sidneju je završio Institut za dramsku umetnost i karijeru glumca je počeo u australijskim tv serijama, dok ga nisu zapazili holivudski "lovci na glave"


Proslavio ga je film "Gladijator" koji mu je doneo Oskara i englesku nagradu Bafta. Još u dva vanvrata bio je među kandidatima za Oskara, a nekoliko nagrada mu je doneo film "Blistavi um".


Uprkos podužoj filmografiji, Krou nije imao nekih većih uspeha i to je jedan od razloga da se vratio u zavičaj, jer je izjavio da želi da se posveti porodici, pre svega sinovima.


Pročitajte još: Besne požari u Australiji: Četiri osobe poginule


Istočnaobala Australije je već više sedmica u plamenu , a procena materijalne štete još nije definitivna.


Glumac je objavio video i slike uništenog područja, a u jednom trenutku nad njegovim imanjem se pojavio i helikopter s vodom koji je gasio stabla u plamenu.U prethodnoj objavi Krou je potvrdio da nije u Australiji i da je njegova porodica na sigurnom sa prijateljima.