U OSNOVNOM sudu u Banjaluci u utorak, 29. oktobra je počelo suđenje Halidu Muslimoviću, protiv kog je Sonja Bašić podnela krivičnu prijavu za nanošenje telesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti. Sve se dogodilo, posvedočila je bivša Muslimovićeva ljubavnica, nakon što su se posvađali zbog novca koji joj je dugovao.

U optužnici se navodi da je on 27. jula 2018. godine na putu ka Banjaluci verbalno i fizički napao Bašićevu. Zaustavio je vozilo i za kosu ju je izvukao s mesta suvozača, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banjaluke, udarivši je više puta. Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji pretio joj je rečima: "Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati". Bašićeva je ispričala da je s Muslimovićem bila u vezi od 2015. godine. Tvrdi da je to u početku bila emotivna, a kasnije poslovna veza.

- Izvršavala sam sve njegove finansijske obaveze, i to više nisam mogla da trpim - rekla je Bašićeva.

Pročitajte još - "On je životinja!Da li žena treba da umre da bi ga zaustavili?": O ispovesti ljubavnice Halida Muslimovića bruje australijski mediji (FOTO/VIDEO)

Pojasnila je da su imali dogovor da će joj pevač vratiti novac, a da će kao garanciju za to založiti kuću u Vogošći. Međutim, nekoliko dana pre napada saznala je da je Muslimović kuću prepisao na ćerku. Kritične noći bila je na pevačevom koncertu u Kozarcu, posle koga je on trebalo da je odveze do taksi stanice. Tada je, kako kaže, počela svađa oko novca koji joj nije vratio. Tvrdi da ju je pevač šakom udario u bradu i da zamalo da padne u nesvest. U povratku za Banjaluku tvrdi da je Muslimović vozio "150 na sat" i da je uplakana gledala kako da spase život.

- Kada smo stigli u Banjaluku izbacio me iz auta. Advokatici sam poslala fotografije povreda i otišla sam u bolnicu i policiju - rekla je Bašićeva.

Nakon čitanja optužnice predsednik sudskog veća upitao je Muslimovića da li mu je optužnica jasna, na šta je on odgovorio:

- Dobro je napakovana!