U PREDIVNOM ambijentu Košutnjaka, Bane Lalić i MVP predstavili su album "Na slobodi" (PGP RTS), kao i spot za naslovnu pesmu. Na disku je devet numera, uključujući i dve već poznate - "Da sanjamo", sa "Nevernim bebama", i "Veselu pesmu", obradu Bajage i "Instruktora".

Dok su u zracima sunca uživali, između ostalih, Bojana Stamenov, Nikola Rokvić i Milan Đurđević, Bane je radosno pričao za "Novosti":

- Album je iskren, bez dodvoravanja industrijskim pravcima. U sviračkoj ekipi su profesori, doktori, obožavam ih. Delim sa njima najintimniju stvar kao što je muzika, uvek nam je dobro kad se skupimo. Pesme "ulaze u uvo" na prvo slušanje, što karakteriše Lalićev zvuk još od čuvene "Celu noć i celi dan". Spot je, veli Bane, sniman na raznim lokacijama van Srbije, i oslikava priču cele naše planete i civilizacije.

Pročitajte još: MVP Bane Lalić: Vesela pesma za vesele dane

- Ljudi nam kažu da smo jedan od retkih bendova koji bolje zvuči uživo nego na albumu. Trenutno se pravi putanja koncerata. Ekranizovaćemo još dve pesme do Nove godine. Imamo i jedan fenomenalan "lajv", koji treba da izađe u naredne dve nedelje.

Baneta, u poslednje vreme, nije bilo mnogo u medijima, pa se ovaj album može nazvati i povratničkim.

- Svesno sam se povukao. Sve numere pišem direktno iz iskustva, pa je potrebno da se ono akumulira. Uz to, mediji su danas otvoreni ka nekom čudnom pravcu gde ja ne želim da zalazim.

Posebnu atrakciju na promociji predstavljao je Igor Lazić Nigor - ovoga puta u ulozi kuvara, koju obožava. Bdio je pored kazana u kom se krčkao pasulj, a njegov ukus opisuje u dve reči.

- Greške nema.