Na današnji dan pre 12 godina preminuo je legendarni pevač Amir Nino Rešić.


Njegova ćerka Sandra (31) se na dirljiv način prisetila svog pokojnog oca i dana kada su joj u bolnici saopštili da on više nije živ. Pevačica je kako je navela u opisu prvi put podelila njihovu zajedničku fotografiju, jer se plašila negativnih i ružnih komentara.


- Poziv. Idem prema bolnici. Pet prijatelja iza mene. Ćute. Ćutim ja. Ne dozvoljavaju da te vidim. Čujem doktorku "Razumite, ne mogu da vas pustim. Umro je". I sada, posle 12 godina, ne znam gde sam otišla nakon. Rekli su mi: "Idi kući". Ne sećam se. Do sada nisam postavljala naše slike. Nisam želela patetiku. Ružne komentare... Sada me ne zanima - počela je Sandra.


- Zaslužan si velikim delom za moje postojanje, tada i sada. Iako misle da je lako, lavovski se borim da dokažem, da nisam samo Prezime. Legendarnost ne mogu da dostignem. Ali sam ponosna kada zapevam tvoju pesmu. A onda više ne pevam ja.... Već hor ljudi ispred mene. Verujem da si tada srećan. Negde gore - nikad emotivnije napisala je Ninova ćerka.


Podsetimo, Nino je na današnji dan preminuo, u 43. godini usled perforacije pankreasa, uzrokovana dugogodišnjem prekomernom konzumiranju alkohola.


PROČITAJTE I: Aleksandra Prijović otvoreno: Veza sa Filipom nikad nije bila toliko teška da ne možemo da izdržimo pritisak


- Nino nije hteo da ide kod doktora iako je imao jake bolove i česte napade. Oko 22h mu je već bilo jako loše i ja sam rekao "Nino, idemo kod doktora i neću više da te slušam, ovog momenta ideš sa nama da te pregledaju". Nino je jedva hodao, uz našu pomoć je došao do auta i tada smo ga odvezli u bolnicu u Bjeljinu, tamo su nam rekli da ga odmah odvezemo do hirurgije.


- On više nije mogao da hoda te smo stavili u invalidska kolica i brzo odvezli na odjeljenje. Tamo nas je sačekao doktor i pitao da li je pacijent alkoholičar. Nisam znao šta da mu odgovorim osim da nije pio zadnjih sedam dana ništa. Odvezli su ga u salu a mi smo ostali da čekamo, prošlo je i ponoć ali mi nismo imali nikakvih vesti, nismo ni slutili da će se desiti ono najgore. U tom trenutku se pojavio doktor i rekao nam ono što nismo hteli da čujemo "Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju ali nije reagovao", i dalje je bila tišina, ja nisam mogao da verujem da čujem tako nešto - prisetio se Nermin Ademović, koji je inače bio Ninov menadžer i veliki prijatelj.


Nino je ostavio dubok i neizbrisiv trag na muzičkoj sceni i prostorima bivše Jugoslavije. Iza njega ostali su hitovi kao što su: "Udahni duboko", "Donesi divlje mirise", "Divlja devojko"...
(Telegraf.rs)