BIVŠA starleta, a sada pevačica, voditeljka i spisateljica Ava Karabatić (31), najavila je na "Instagramu", uz fotografiju u toplesu, svoju kandidaturu za predsednicu Hrvatske. Obrazložila je to rečima da više ne može da gleda kako se u njenoj državi događaju loše stvari - da mladi odlaze, a natalitet pada.

Kampanju je počela bilbordima sa kojih poručuje: "Sve ću vas zadovoljiti." Ava za sebe tvrdi da je profesorka italijanskog i latinskog jezika i rimske književnosti, napisala je autobiografiju i naučnofantastični roman, glumila je u filmu, a ostvarila se i kao slikarka. Na pitanje koji je glavni motiv njene kandidature, Karabatićeva, koja živi i radi u Beogradu, za hrvatski "Jutarnji list" kaže:

- Iskreno, mislim da ni po čemu nisam gora od Kolinde. Ne podnosim lažni moral, dobro poznajem ljudsku psihologiju i po tome sam idealan kandidat. Velika sam pretnja ostalim kandidatima, s obzirom na moj glas, stas i sve ostalo čime vladam, inteligenciju i elokventnost.

Ambicioznoj Avi više ne smeta što se uz njeno ime vezuje etiketa starleta. Kaže da je i predsednica Kolinda jedna vrsta starlete, jer ulazi u svlačionice, ljubi fudbalere, peva gde stigne, a nije pevačica. Ne očekuje da će njeni birači biti uglavnom muškarci, a ukoliko postane predsednica Hrvatske, obećala je svim domaćicama kvalitetne plastične operacije po povoljnim cenama, što bi, kako naglašava, smanjilo broj razvoda kod naših komšija.


PROČITAJTE JOŠ - Nikoli Kaliniću bih postavio hiljadu pitanja: Milan Kalinić obrisao fotografiju sa košarkašem Fenera posle bure u javnosti- Okosnice mog programa su zabrana abortusa nakon šeste nedelje trudnoće, uvođenje seksualnog i građanskog vaspitanja u škole, rešavanja problema slobodnog kretanja ljudi, zaštita životinja i strože kazne za nasilje nad njima, efikasno pravosuđe dostupno svakome, legalizacija marihuane i prostitucije - kazuje Ava. - Legalizovanje prostitucije doprinelo bi manjem broju razvoda. Ovako su sve velike pevačice, glumice, plesačice, kolumnistkinje, a u stvarnosti su neke od njih devojke za pratnju. Treba to legalizovati. Nije to nikakva sramota. Ne osuđujem, samo mi je mučno kad čujem i čitam kako su nešto što nisu.