Navršava se 12 godina otkako nas je napustio, po mnogima, najlepši glas Balkana Toše Proeski. Poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. kod Nove Gradiške.

Da Makedonija nije zaboravila svog slavuja govori i to što je, na tamošnjoj Balkan mjuzik televiziji, emitovana emisija u čast Proeskog.


PROČITAJTE JOŠ - Gledao sam bratove muke i stradanja, a nisam mogao da pomognem: Marko Bulat o teškim trenucima posle Igorove smrti


Njegove kolege Bojan Marović, Marijan Stojanovski, Aleksandra Janeva, Naum Petreski i mnogi drugi prisetili su se zajedničkih trenutaka sa Tošetom, koncerata, raznih anegdota i pesmom podsetili na emociju koje nam je Toše slao kroz stihove koje je maestralno pevao.

- Ne mogu da objasnim koliko emocija svakog puta proradi u meni kad pevam Tošetove pesme - izjavio je Bojan Marović, koji je otpevao hit "Poljsko cveće". - Sećam se svakog koncerta, jer sam imao sreću da mu često gostujem na nastupima širom regiona. Jedno znam, a to je da Toše nedostaje muzici, obožavaocima, kolegama i prijateljima, i uvek će. Zato ću svaki trenutak proveden sa njim pamtiti večno.