PEVAČ Alen Islamović (62) nije minulog vikenda nastupio na koncertima "Bijelog dugmeta" u Kanadi, zbog navodnih problema sa vizom. Mada su koncerti u Vankuveru i Torontu bili rasprodati, nakon najave organizatora da će svirke biti održane bez Islamovića, mnogi razočarani obožavaoci su nudili svoje ulaznice preko interneta. Na oba koncerta pevao je Mladen Vojičić Tifa. Alen se u nedelju ujutru oglasio na društvenim mrežama i pokušao da objasni šta se desilo:

- Pozdrav svima u Kanadi koji su toliko iščekivali koncert "Bijelog dugmeta". Nažalost, dogodilo se šta se dogodilo. Još tražim neku nadu da će ta prokleta viza iz Kanade stići. Žao mi je, nismo bili dobro upućeni i organizovani, pa nismo dobili mnogo informacija kako bismo izbegli sve što se dogodilo. Danas je svet skrojen od laži, gde svaka nada nema smisla, gde se jedni smatraju važni, a drugi nevažni, gde jedni mogu imati sve, a drugi ništa. Gde se čak i prava na život smatraju ništavnim. Ovo je stvarnost u koju upadamo i mi umetnici, i gde nam podmeću lavirinte, prepreke i zasede. Nemam reči objašnjenja zašto baš ja. Žao mi je, biće neke druge prilike da pevam sa "Bijelim dugmetom".

Pročitajte još - Alen Islamović: Uspaničim se kad unuk zaplače

Organizator "Gremi koncert" je na "Fejsbuku" obavestio obožavaoce da zbog "određenih okolnosti" Alen Islamović nije mogao da doputuje u Kanadu, odnosno da mu nije bio dopušten ulaz u avion za Vankuver, kao i da će onima koji su kupili karte a, ipak, ne žele na koncert, biti vraćen novac. U komentarima, razočarani fanovi nisu krili nezadovoljstvo, smatrajući da su dovedeni u zabludu, jer to više nije koncert "Bijelog dugmeta", već Gorana Bregovića i trubača.

- Kakva prevara, znali ste to unapred i ćutali ste. Stidite se - poručila je jedna obožavateljka, dok su drugi kritikovali Tifu jer više ne može da peva.