LEGENDARNI Bajaga i "Instruktori" održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja 35 godina rada benda. Događaj je nazvan "Koncert za rok grupu, orkestar i hor". Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko "Tiketsa" i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom "Impresija" na "Evergrin festivalu" u Nišu. Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

- Palo nam je na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra biće stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Biće pun zvuk, to je uvek tako kod velikog orkestra.

Pročitajte još - BAJAGA I „INSTRUKTORI“ ODRŽALI VELIČANSTVEN KONCERT: Lom i grom za pamćenje (FOTO)

O gostima Bajagić, zasada, ne želi da priča.

- Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer su nam potrebni za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup - sa bisevima više od dva sata. Biće i numera koje dugo nismo svirali. U Beogradu, recimo, duže vreme nismo izvodili "Buđenje ranog proleća".

Popularni roker najavljuje da ovakve koncerte planiraju da održe i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

- Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma "U sali lom", pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu - smatra Bajaga, koji se sa "Instruktorima" vraća u dvoranu Sava centra tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je bend obeležavao 25 godina postojanja.

PREMIJERNO U DABLINU

ŠTO se tiče "običnih" koncerata, bend će 19. oktobra prvi put nastupiti u Dablinu.

- Tamo se ranije nije sviralo, ali se sada pojavila populacija koja zna naše pesme - kaže Bajaga za "Novosti". - Ovo je prvi put da uopšte sviramo u Irskoj. Imaćemo standardni program koji izvodimo na turneji. To će biti jedan od većih naših nastupa do kraja godine.