LEPOJ voditeljki i urednici na Prvoj, Jovani Vukojević, ostvarilo se sve ono o čemu je maštala dok je kao devojčica pred ogledalom u kupatilu čitala vesti i oponašala poznate novinare i voditelje. Sledeći svoj san, uporedo sa školom, bavila se i novinarstvom, a danas je to, ponosno kaže, njen životni poziv. Radnim danima gledamo je, zajedno sa kolegom Dejanom Pantelićem, u emisiji "150 minuta" koju i uređuje.

- U ovoj emisiji pravim izlete u voditeljske vode, a urednik sam od početka. Veoma sam srećna što opstajemo ovoliko dugo, što nam publika veruje. Još više ćemo se povezati sa gledaocima koji će se uključivati u sadržaj emisije - ističe Vukojevićeva za "Novosti".

* Šta je za vas veći izazov, biti iza ili ispred kamere?

- Najispunjenija sam kada radim obe stvari. Uređivati i ispuniti jednu emisiju sadržajem, a potom plod tog rada pokazati ispred kamera je nešto što me poslovno čini kompletnom i zadovoljnom.

* Za koji segment emisije priželjkujete više prostora?Planirate li neke nove rubrike?

- Segment "150 rešenja" je nešto na šta smo vrlo ponosni. Pomažemo gledaocima da reše probleme različite prirode i zaista nema lepšeg osećaja nego kada vidite da ste nekom pomogli. Uvek je dragoceno imati što više prostora za ovakve stvari. Biće i novih segmenata, ali ne smem previše da otkrivam.

* Vaš posao zahteva brzu reakciju i veliku koncentraciju, jer emisija ide uživo.Pamtite li neke neplanirane situacije?

- Bilo ih je, od toga da udari grom pored televizije pa nam "pukne" server, do toga da se gost ne pojavi ili pomeša termine pa moramo da popunjavamo "rupe" u programu. Bude svega, ali sve i premostimo, jer smo dobro organizovani, ekipa koja uvek ima plan B.

Pročitajte još - Jovana Vukojević: Čekam Noleta i Balaševića

* Da li ste imali tremu u razgovoru sa nekim posebnim gostom?

- Nedavno sam imala divan razgovor sa Mirjanom Bobić Mojsilović. Uvek imam blagu tremu i odgovornost kada mi u emisiju dođu gosti koje veoma cenim i privatno.


Foto Aleksandar Krstović

* Uživate li na odmoru bez vesti i informacija ili vam one ipak nedostaju?

- U poslednje vreme uspevam da se isključim ali ne dozvoljavam da to bude u potpunosti. Mislim da se ne možemo baviti ovim poslom i imati taj luksuz da ostanemo potpuno neinformisani.

* Da li biste voleli da radite emisiju nekog drugog formata?

- Volim izazove, pa ako bude nekih zanimljivih projekata, zašto da ne?

BEOGRAD JE BRZ I "LUD"

* Šta Beograd ima što vaš rodni Novi Sad nema i obrnuto?

- Novi Sad je moj rodni grad i moja terapija za dušu i telo. Reciprocitet je idealan - ova dva grada se međusobno dopunjuju a ja imam privilegiju da u tome uživam jer u jednom živim i radim, a u drugi odlazim veoma često. Ipak, Beogradu dajem malu prednost jer odgovara mom temperamentu - brz je i "lud" - kaže Jovana Vukojević.