Posle velikog uspeha svog najnovijeg romana “Nikad nisam”, Vesna Dedić je iskoristila ovo leto da u potpunosti napuni baterije i odmorna krene u susret jesenjim obavezama.

Pored osamnaeste sezone emisije “Balkanskom ulicom”, za koju priprema mnoga iznenađenja, očekuju je i druženja sa čitaocima širom regiona, kao i Sajam knjiga, u oktobru. Nakon boravka na Ibici i u rodnoj Crnoj Gori, odvojila je nekoliko dana da poseti Hvar, na kome nije bila još od svog detinjstva, pa su dani provedeni na ovom prelepom ostrvu, pored odmora i dobre zabave, bili obojeni i notom nostalgije.

Pročitajte još: Vesna Dedić: Vreme je da se sve zapitamo: Šta ja to nikad nisam, a htela bih?


- Na Hvaru sam provela pet prelepih dana sa desetak prijatelja. Nezaboravni trenuci uživanja u suncu, stenama, prelepom moru i specifičnoj atmosferi ovog ostrva, uz smeh i čuvenu Malvaziju. Pored sjajnog provoda, jedrenja i uživanja na plažama, bili smo na jednodnevnom izletu na Visu, gde sam otkrila Komižu, malo ribarsko mesto u kome su snimane neke scene iz filma “Mamma Mia”. Svojom atmosferom podsetilo me je na Pržno, za koje sam posebno vezana.

Oduševljena sam gostoprimstvom i ljubaznošću Dalmatinaca. Ima mnogo naših mladih ljudi koji ovde rade, tako da nije izostalo ni potpisivanje knjiga i slikanje. Čak su Sanju Marinković i mene jedne noći pozvali u poznati klub, na Balkan parti, gde turisti đuskaju uz narodnjake. Ipak, najlepši provod bio je u vinarijama i na jedrilici, uz priče meštana i staru pesmu Olivera Dragojevića, “Meni trebaš ti”.Drago mi je što sam se, posle više decenija, vratila na ovo prelepo ostrvo, na kome sam letovala kao dete. Još pamtim kako je tata uživao u dugim šetnjama, a mama, obučena po poslednjoj tadašnjoj modi, bila jedna od najlepših žena, za kojom su se i turisti i meštani Hvara okretali na ulici - kaže za Novosti Online poznata voditeljka i spisateljica.