POSLE pola godine, Srbija i dalje tuguje. Na Novom groblju u Beogradu danas je održan šestomesečni pomen Šabanu Šauliću, kralju narodne muzike koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći posle nastupa u Nemačkoj 17. februara u jutarnjim časovima. Skrhani bolom, kao da ni tren od tragičnog gubitka nije prošao, uz njegovu večnu kuću u Aleji zaslužnih građana su se, ne bi li mu još jednom odali poštu, noseći bukete cveća okupili članovi porodice, kumovi, kao i mnogobrojni prijatelji i kolege - Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, Dajana Paunović...

Neutešna udovica Gordana ni ovoga puta nije izdržala a da ne zaplače. Od nje se nisu odvajale ćerke Sanela i Ilda, kao i sin Mihajlo, koji je došao sa verenicom Danijelom.

- S ljubavlju i tugom, tvoja Goca - pisalo je na vencu od belog cveća koji je položen na Šabanov grob.

Pročitajte još: POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ

Javni tužilac u Bilefeldu, podsetimo, podigao je optužnicu protiv vozača koji je upravljao vozilom koje je ubilo Šabana Šaulića.

Nemački državljanin turskog porekla, Alsin Levent (35), uskoro će, pred regionalnim sudom, odgovarati za ubistvo u saobraćaju.

Legendarni folker je nastradao kada se Levent pri brzini od 160 kilometara na čas, na mestu gde je dozvoljena brzina duplo manja, zakucao u njegov automobil. Vozilom u kom je bio Šaulić upravljao je pevačev muzičar, Mirsad Kerić, koji je takođe poginuo, a Šabanov kum Slobodan Stojadinović i dalje se oporavlja od posledica teške saobraćajne nesreće.


Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages


Antonio Ahel/ATAImages


Antonio Ahel/ATAImages


Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages