JEDINSTVENI projekat u ovom delu Evrope, treći "Rok kamp za devojčice", završen je nedavno finalnim koncertom na platou ispred Doma kulture u Knjaževcu. Devojčice su tokom sedam dana imale priliku da uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, bubnja i klavijatura, a prvi put uvedena je i sekcija podešavanja zvuka i koncertne produkcije.

Mentorski tim je i ove godine predvodila bubnjarka Selena Simić, koja je ujedno i vođa organizacionog tima, a pored nje tu su bile i Biljana Šunjka (bubanj), Marija Nikolić i Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević i Nivis Sabournin Perez (bas gitara), Tijana Milojević i Vanja Andžić (gitara) i Mila Veljić (zvuk i koncertna produkcija). Učesnice je posetila i predsednica Svetske alijanse rok kampova za devojčice Džen Stivens, koja je svima pružila veliku podršku.

PROČITAJTE JOŠ - VELIKO INTERESOVANjE ZA „LAVFEST“: Banja gotovo rasprodata

Tokom trajanja kampa oformljeno je osam bendova, a prvi put je primenjana nova metodologija. Devojčice su same pisale muziku i tekstove za pesme koje su premijerno izvele na završnom koncertu. Pored toga, one su osmislile i imena svojih bendova, kao i originalne logoe koji su se našli na programskim knjižicama sa tekstovima podeljenim publici pred koncert.

Pored muzičkih radionica, kao i u prethodne dve godine, učesnice su pohađale i različite edukativne radionice. Gostujući edukatori su bili Uroš Savić Kain, koji je sa devojčicama razgovarao o ljudskim pravima, Jelena Memet, koja je držala radionicu o bezbednosti na internetu, a novinarka portala "Balkanrok" je održala predavanje o uvodu u muzičko novinarstvo. Malene rokerke su na savladavanju treme pred koncert radile zajedno sa Tamarom Kojić, jednom od organizatorki kampa.

Na završnom koncertu devojčice su nastupile u bendovima "Autskulerke", "Blad raš", "Infrakt","Toksik tejst", "Priti litl rokers", "Blek aj", "Najtmer" i "Satins" izvodeći pesme "Mrzim školu", High voltage, "Srce", Pure gasoline, Your time, "Strahovi", "Noćna mora" i "Komšinica". Podršku su im iz publike pružile rokerke iz prethodne dve generacije, kao i mnogobrojni roditelji, prijatelji, posetioci i mediji.