Pevač Pero Stefanović iz Podgorice, poznatiji kao Pero Trokadero, preminuo je u nedelju, 14. jula, u saobraćajnoj nesreći u okolini Tivta, a ova vest pogodila je brojne njegove kolege.

Šako Polumenta i dalje ne može da poveruje da je vest koju je saznao istinita, a kada smo ga poozvali, za svog pokojnog kolegu imao je samo reči hvale.

- Ne mogu da poverujem u to što se desilo, jako sam nervozan zbog toga. Sve me pogađa, jer je on bio moj veliki brat, prijatelj, kolega... Šta je sad smisao života, radiš, mučiš se... Samo u jednom trenutku sve izgubi smisao - utučeno nam je rekao Šako, pa nastavio.

- Na moju sreću, bio mi je i veliki prijatelj i radili smo zajedno. Pevao je moje pesme, čak mi je i napisao pesmu "Sanjao sam san"... To je sad dobro pitanje, šta je on sanjao... U poslednje vreme bio je više u Beogradu, družili smo se. Hteo sam da ga poguram malo da se vrati u Trokadero, gde je sve počelo i po kome smo ga zvali. Svi su znali za njega, pevao je proslave, žurke, ekskurzije... Prođe me neka jeza, dokle ide ovaj svet! Šta je smisao života? Da ugodno živiš? Niko ne zna koliko mu je ostalo, bar da zna, pa da ga briga šta ko priča, da uživa u životu... - završio je Šako vidno uznemiren.

I Boban Rajović je jedan od slavnih pevača sa kojima je Pero sarađivao, ali sa kojima je bio i veliki prijatelj, pa je i njega ova vest zatekla i veoma pogodila.

- Bio mi je drug, prijatelj, kolega! U doba kada sam ja počinjao, 2000. godine sam izdao svoj prvi album "Piroman", on je isto tada počinjao. Pamtiću ga po Trokaderu, po kome je i dobio nadimak. Tamo je stalno pevao, bio je glavna faca i znalo se, ako on otpeva nečiju pesmu, ta pesma će biti hit. Pamtiću ga i po najboljoj atmosferi koju je pravio, velika tuga. Iskreno saučešće njegovoj porodici - rekao je Boban dodavši da će sigurno ići na sahranu.

- Poslednji put smo se sreli pre četiri, pet meseci na aerodormu, bio je pun humora. Našalio se tada sa mnom: "Postade ti velika zvezda, a nekad sam ja bio veća zvezda od tebe". Bio je u svom filmu, voleo je neku svoju muziku, a ne neku komercijalu - Bobanove su reči o pokojnom kolegi.

Aco Pejović takođe je u neverici zbog onoga što je čuo, a tužna vest ga je, kako nam je rekao, sačekala čim se probudio.

- Saznao sam pre sat vremena, čim sam se probudio. Jako mi je žao i teško mi je. Bio mi je veliki prijatelj. Poslednjih dana smo se čuli, trebalo je da se vidimo. Ići ću na sahranu. Bio je dobar momak, pevač, prijatelj, ali, eto, nažalost, šta se desi... - rekao je Pejović.
Podsetimo, Pero Trokadero izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u okolini Tivta, kada je, prema za sada nezvaničnim informacijama, došlo do direktnog sudara dva vozila na Seljanovu, od kojih je jednim automobilom upravljao Stefanović. Pevaču je navodno za vreme vožnje pozlilo i automobilom "reno megan" podgoričkih registarskih oznaka udario je u taksi vozilo "reno senik", prenele su podgoričke "Vijesti".

Neki od njegovih hitova su: "Sva moja jutra", "Tvoje ime, mala", "Žig od ljubavi", "Nije važno". Muzikom je počeo da se bavi još u ranom detinjstvu, a već kao student Muzilke akademije u Podgorici počeo je profesionalno da se bavi pevanjem. Prva pesma koju je izveo je njegova autorska pesma "Ti bila si mi sve" (1993. godine).

Nastupao je u mnogobrojnim diskotekama i klubovima, a posebno je poznat po nastupima u popularnom budvanskom klubu "Trocadero", koji je kumovao i njegovom nadimku Pero Trocadero/Trokadero.

Publici se predstavio festivalskim nastupima na "Sunčanim skalama" u Herceg Novom. Snimio je i spot za pesmu "Podgorica" koju je izveo sa Sergejem, Edom i Igorom, a koja je postala svojevrsna himna Podgorice.