BIVŠI šef Formule 1 Berni Eklston (88) izjavio je za "Tajms" da bi lično branio ruskog predsednika Vladimira Putina od eventualnog naoružanog napadača, te da bi voleo da Putin vodi Evropu. Eklston je u intervjuu za britanski dnevni list rekao da bi, ukoliko bi neko imao mitraljez i bio spreman da puca na Putina, on stao ispred njega.

- Zašto? Jer je on dobar momak. On nikada nije uradio ništa što nije dobra stvar za ljude - kazao je Eklston.

Naveo je da Putin ne stoji iza pokušaja ubistva Skripaljovih i da smatra da je on "previše zauzet" da bi izveo napad nervnim agensom novičokom, te da ljudi izmišljaju stvari. Eklston je, takođe, rekao da bi Putin trebalo da vodi Evropu i da se invazija na Krim dogodila samo kako bi se "Rusija ponovo okupila":

- Voleo bih da on vodi Evropu. Mi nemamo nikog, pa ne može biti gore. On radi ono što kaže da će uraditi. Nisam pristalica demokratije. Potreban je diktator. Kao diktator, vi kažete: Ovo je ono što ću uraditi. U demokratiji se to razvodni.PROČITAJTE I: Peskov otkrio zašto Putin ne spava

Eklston je poznati obožavalac Putina i njih dvojica mogu se ponekad videti na sportskim dešavanjima. Tako su viđeni zajedno na ruskom Gran-priju 2014, kada je Eklston opisao ruskog predsednika kao "osobu prve klase".