ZAVRŠNICA "Arsenal festa 09" u Kragujevcu, koja je počela u subotu i trajala do nedelje rano ujutru, bila je eksplozivna, obeležena sjajnim nastupima Kurta Vajla, "Partibrejkersa" i "Goblina" na glavnoj bini, a na "garden stejdžu" su nastupili Marko Luis, "Ateist rep", reper Vojko V i drugi izvođači.

Jedan od najuticajnijih predstavnika američke indi-rok scene, Kurt Vajl, koji je prvi put u Srbiji, oduševio je prisutne i verovatno bio iznenađen saznanjem da i kod nas ima odane fanove koji znaju sve njegove hitove. Publika je burno odobravala, a Kurt je uzvraćao "I love you", "Thank you".

Pročitajte još - "Arsenal" jači od kiše

"Partibrejkersi" su prodrmali atmosferu "Zemljotresom" i "Lobotomijom", "Put" je zvučao moćno kao i "Hiljadu godina". Pankeri "Goblini" krenuli su silovito sa "Dalekim putem" i nastavili "Lunu", "U magnovenju", "Ona misli da zna",... Četvorodnevna manifestacija privukala je oko 32.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva i zaradila pohvalu Kurta Vajla da je "Arsenal najbolji festival u čitavoj istočnoj Evropi i šire".