Na Adi Bojani nastavlja se snimanje serije “Biser Bojane“ čiji je prvi serijal stekao veliku popularnost i privukao veliku pažnju u regionu.

Serija “Biser Bojane" je savremena, romantična akciona komedija čija priča počinje u Beogradu i Trstu, a završava se u Crnoj Gori, u starom Ulcinju, i na Adi Bojani.

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković posetio je u petak Ulcinj, mesto snimanja nastavka serije "Biser Bojane" na Velikoj plaži gde je razgovarao sa glumcima i autorima serije.

Nakon toga premijer Marković na svom tviter nalogu je napisao „Bio sam na snimanju nastavka "Bisera Bojane": Serija nam daje nam priliku za promociju kulturnih i turističkih potencijala CG. Ovakvi filmski poduhvati posebno su značajni za brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije i za razvoj svakog vida turizma, pa i "filmskog turizma".

Pročitajte još - Šekspirovski "Biser Bojane"

Glumac Milutin Mima Karadžić, koji je na čelu ekipe autora serije, i reditelj Miodrag Karadžić upoznali su predsednika Vlade sa aktivnostima.

Prema rečima, Karadžića serija “Biser Bojane" realizovaće se u osam novih epizoda koje će biti emitovane na nacionalnnim televizajama u državama regiona.

Snimanje serijala koštaće 560.000 evra. Vlada Crne Gore i Radio i televizija Crne Gore participiraće značajno u tom iznosu", saopteno je iz Vlade.

Premijer Marković iskazao je zadovoljstvo viđenim i ocenio da su promotivni benefiti serije za Crnu Goru ogromni.

Sastanku sa premijerom prisustvovali su generalni direktori Radio i televizije Crne Gore Božidar Šundić i Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, predsednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i poslanik Luiđ Škrelja.