Najznačajniji britanski muzički magazin NME, posvetio je čitav tekst Egzitu (EXIT-u) i njegovoj bogatoj aktivističkoj istoriji, nazivajući ga "četvorodnevnom proslavom uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje", navpode organizatori festivala.

Oni navode da je NME istakao i mnogobrojne društvene kampanje festivala, poput "Jut hirous" (Youth Heroes) projekta, koji promoviše prave uzore za mlade kroz nagrađivanje istinskih mladih heroja.

Lokacija Petrovaradinske tvrđave opisana je kao "najviše idilično mesto za posmatranje izlazaka sunca". Organizatori ističu i da je "Roling stoun" (Rolling Stone) naveo već u naslovu "Kjur" (The Cure), Skeptu, Gretu van flit (Grety Van Fleet) i Paula Kalkbrenera (Paula Kalkbrennera), poručujući da, iako je početak festivala zakazan za 4. jul, ovogodišnje izdanje Egzita je već uspelo.

Pročitajte još - "Egzit" jači nego ikad

Britanski "Mirror" svojim čitaocima predlaže EXIT i njegovu "legendarnu Arenu" kao nezaobilaznu stavku među „savršenim žurkama", dok nakon prošlogodišnjih pohvala za program od strane američkog "Forbs" magazina, i rusko izdanje ovog čuvenog magazina istaklo je festival na tvrđavi kao jedan od sedam najboljih u Evropi.

Eksperti svetske elektronske scene, "Di džej Mag" (DJ Mag), posvetili su širi članak poznatom muzičkom događaju, nazivajući ga jednim od "krunskih dragulja" među festivalima i ističući "slobodu izražavanja, eksperimentisanje i aktivizam" kao okosnicu, a čitaocima je predstavljena i lista od 10 najlegendarnijih nastupa na mts Dance Areni a Egzit se našao i među najboljim festivalima za 2019. godinu.

Egzit je bio i na radaru popularnog "Dži kju" (GQ) magazina, te je rusko izdanje uvrstilo naš festival među 20 najboljih letnjih festivala.

Poznati "Kosmopolitan" (Cosmopolitan) svojim čitaocima predložio je festival u Novom Sadu kao destinaciju za godišnji odmor, navodeći da je festival učinio Srbiju "nezaobilaznom stavkom za sve ozbiljnije ljubitelje dobrog provoda širom sveta".

"Kleš" (Clash) magazin rešio je da pomogne čitaocima tekstom o pet nezaobilaznih nastupa na ovogodišnjem festivalu, sa rečima da će ovogodišnji program verovatno da uspostavi reputaciju Egzita kao "ultimativne evropske festivalske destinacije".