Jedna od najboljih i napriznatijih pevačica u regionu, Neda Ukraden, proslavila je nedavno u Sarajevu, sa svojim školskim drugovima, zlatni jubilej – 50 godina mature.
Susret koji će zauvek pamtiti ostavio je na Nedu snažan i emotivan utisak, a dani provedeni sa prijateljima iz mladosti, podsetili su je na neko davno, mnogo lepše vreme, i probudilo nostalgična sećanja na najlepše trenutke iz mladosti i školskih klupa.
- Moja generacija i odeljenje VI/4 Treće sarajevske Gimnazije, proslavila je 1. juna zlatni jubilej – 50 godina mature. Svi visoko obrazovani, uspešni i porodični ljudi, ostali smo, pre svega, normalni , željni normalnog, ljudskog, “jaranskog”, kako se u Sarajevu kaže, druženja. Došli smo sa raznih strana sveta, vođeni jednom željom - da evocirajući uspomene na sve naše lepe i manje lepe trenutke, zauvek ostanemo vezani za ono najlepše u našoj mladosti i našim životima, koje smo živeli u tadašnjem Sarajevu. Našu gimnaziju, koja je pored Miljacke, delilo je Vilsonovo šetaliste, u kome smo se, zaljubljeni, tajno držeći za ruke, krili od profesora. Skupila se raja iz celog sveta - Norveške, Belgije, Grčke, Subotice, Rovinja, Jagodine, Beograda, Zagreba, da zajedno, slaveći našu maturu, proslavimo život, emocije, naše uspehe, unuke, sve ono čemu su nas strogi profesori učili, ali i sve ono čemu nas je život, kroz razna iskušenja, naučio – pre svega, ljubavi i poštovanju! Srećna sam što sam živela u to vreme, u tom Sarajevu. Nikad više te generacije, ni tog vremena - kaže Neda Ukraden za Novosti Online.

Neda Ukraden sa prijateljima - Foto: Privatna arhiva
Neda Ukraden sa prijateljima - Foto: Privatna arhiva
Nekoliko nas smo se i okumili, tj. bili kumovi na venčanjima naših drugova.
Boravak u Sarajevu nije mogao da prođe bez obilaska Baščaršije.
U čuvenom restoranu “Brajlović”, na Ilidži, dočekana sam sa svojim prijateljicama i uslužena carski. Od fantastičnog menija, preko buketa cveća i uramljene slike sa rečima dobrodošlice.
Neda Ukraden - Foto: Privatna arhiva
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije
Komentari (1)